Бійцю з Волині, який пройшов гарячі точки війни, потрібна допомога

Бійцю з Волині, який пройшов гарячі точки війни, потрібна допомога
Вадим Тимчишин

Вадиму Тимчишину, уродженцю села Шклінь Горохівського району, потрібна термінова операція для заміни кульшових суглобів. Боєць у 2014 році, у складі 51-ї ОМБР, пройшов найгарячіші точки війни: Волноваха, Савур-Могила, Амвросіївка, Щастя. 

Про це на своїй сторінці розповіла волонтерка Наталія Ариванюк. 

«Що таке кульшові суглоби, які зносилися на війні? Клятій війні, яка триває сьомий рік. Це – неспроможність в свої 30р. з хвостиком принести звичайне відро води в поміч своїй вагітній дружині. Бо на ній, крім нового життя – щодня зварити їсти, дати лад господарці й старшим дітям. Купа отих побутових дрібниць, де твої кульшові суглоби мали б вправно служити: згинатися і розгинатися, бо ти ніколи не цурався жодної роботи. Ти навіть по 40 снарядів на війні тягати на собі не гребував», – розповідає Наталія Ариванюк. 

Так, операцію проведе ортопед-травматолог, професор Адріан Філь на базі Волинської обласної клінічної лікарні у відділенні ортопедії і травматології, вартість одного кульшового суглоба – 72 тисячі гривень. Втім, під час операції важливо замінити одразу два суглоба. 

«Коли здоров’я почало давати збій, у шпиталях тобі ставили діагноз «защемлення нерва», робили блокади, але очікуваного результату це не давало. Після тривалого обстеження лікарі-травматологи вирішили: ТЕРМІНОВО ЗАМІНИТИ ОБИДВА КУЛЬШОВІ СУГЛОБИ. Військовий, звільнений за станом здоров`я, отримав ІІ групу інвалідності. Він мав би отримувати виплати, щоб, не вдаючись до сторонньої допомоги, придбати якісні дороговартісні протези. АЛЕ! Тобі дали ІІ групу інвалідності як ЦИВІЛЬНОМУ, а не захиснику України», – йдеться у дописі.

Допомогти фінансового бійцю можна переказавши на картку будь-яку суму: 5168742721525362 Вадим Тимчишин

Читайте також: Двом дітям та чоловіку, яких збило авто у Луцьку, потрібна допомога


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як волинянам отримати другу дозу вакцини від коронавірусу
Наступна новина У МОЗ хочуть послабити карантин, але продовжити його
Останні новини
Схожі новини