Як волинянам отримати другу дозу вакцини від коронавірусу

Як волинянам отримати другу дозу вакцини від коронавірусу
Фото ілюстративне

16 100 доз вакцини AstraZeneca на Волині скерували на ревакцинацію. Також серед вакцин, якими щеплять волинян – CoronaVac та Pfizer. Впродовж літа планують щепити максимальну кількість волинян. Кажуть, вакцинують доволі активно, в тому числі і другою дозою, бажаючих є багато.

Про це під час ефіру програми «Тема дня» розповіла головна спеціалістка управління охорони здоров'я Волинської ОДА Людмила Рожко

«Люди активно вакцинуються, але ті, хто сумнівається, мають порадитись зі своїм сімейним лікарем, аби переконатись у безпечності. Відповідно до усіх рекомендації, якщо ви отримали першу дозу вакциною CoviShield, то ревакцинація має бути через 12 тижнів – оптимальний термін. Між CoronaVac – 28 днів, а для Pfizer  – 21 день. 

Можуть виникати різні ситуації, тому між двома дозами вакцини може бути додатковий тиждень, це не критична ситуація, але краще дотримуватись тих інструкцій, який дає нам виробник», – зазначає Людмила Рожко. 

Коли підходить час другої дози вакцини – телефонує сімейний лікар та запрошує на ревакцинацію. 

«Люди, які отримали першу дозу вакцини, щеплюватимуться другою у тому ж самому місці. Їхній пункт вакцинації закріплений за ними. Де отримували першу дозу – там отримають і другу. Це є прописано і визначено» – додає Людмила Рожко. 

Якщо людина не ставала у чергу в додатку «Дія», то варто звернутись до сімейного лікаря, аби вакцинуватись найближчими вихідними. 

Нагадаємо, що вже 12-13 червня на базі спорткомплексу ВНУ планують відкрити центр вакцинації. Будуть працювати дві бригади, щеплюватимуть вакциною CoronaVac.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Луцька гербіцидами знищили чорнобривці, які волинянин висаджував вздовж доріг
Наступна новина Бійцю з Волині, який пройшов гарячі точки війни, потрібна допомога
Останні новини
Схожі новини