Білі плями: обговорили перспективи об’єднання громад на Волині

Білі плями: обговорили перспективи об’єднання громад на Волині

У Луцьку обговорили перспективний план приєднання неактивних сіл до об’єднаних територіальних громад.

Круглий стіл відбувся 11 вересня у Центрі розвитку місцевого самоврядування.

 «Ми обговорюємо зміни до перспективного плану, адже в кінці вересня планується засідання, на якому мають схвалити зміни до цього плану. В межах Волинської області є громади, які вже визначилися з форматом об’єднання, а є сільські ради, які поки не знають, куди вони хочуть. Їх називають по-різному: або білими плямами, або ж олійними. Саме тому потрібно внести зміни, аби вся територія області була 100% «покрита» територіальними громадами», – розповіла радник з питань децентралізації Волинського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан.

Радник з питань децентралізації Волинського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан

Вона зазначила, що за законодавством максимально враховується побажання сільських рад.

Заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук зауважив, що перспективний план показує процес утворення громад й те, як динамічно він може змінюватись або згідно з ініціативами самих громад, або облдержадміністрації за узгодженням з Центром розвитку місцевого самоврядування.

«Волинська облдержадміністрація визначена суб’єктом, який подає проект перспективного плану або змін до нього для погодження в обласну раду, вони ж або погоджують, або вносять свої зміни, після чого Кабінет Міністрів остаточно його затверджує. Тим громадам, які є неактивні, ми показуємо один з варіантів, де вони можуть бути в майбутньому. Але це не забирає в них права змінити цю думку, проявивши активність», – сказав Сергій Кошарук.

Заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук

Він додав, що активні громади знайшли своє місце, тобто вони збагнули цей процес і вже сьогодні отримують певні плюси. За його словами, «білі плями» –  це ті села, які «переклали» це питання на інших.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Машина для 14 бригади: як благодійники допомагають армії. ФОТО
Наступна новина У Луцьку люди з інвалідністю майже місяць не можуть вийти з будинку. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини