Зеленський: ми підготувались до нового спалаху ковіду на рівні з європейськими країнами

Зеленський: ми підготувались до нового спалаху ковіду на рівні з європейськими країнами

Президент вважає, що Україна готова зустріти осінню хвилю COVID. На відкритті форуму «Україна-30. Децентралізація» президент приділив увагу готовності країни зустріти нову хвилю КОВІД, настання якої чекають восени. Володимир Зеленський наголосив, що, на його думку, Україна підготувалась до чергового спалаху коронавірусу не гірше, ніж деякі європейські країни.

На початок пандемії в Україні не було відповідної інфраструктури, як в інших державах, тому у нас будували швидко та масово. Зараз у нас в наявності 90 тисяч ліжок, з яких заповнено не більше 50%. Як сповіщає Meta.ua, президент вважає, що ми «абсолютно готові» до зустрічі з новою хвилею пандемії.

Володимир Зеленський зауважив: «Чи готуємось ми до осені? Я вважаю, що ми готові, чого раніше не було. Стосовно лікарень, ліжко-місць, кисню, заробітної плати, ми підготувались на сучасному рівні, на рівні інших країн Європи, і точно не гірше. Стосовно лікарень, забезпечених киснем, то в цьому питанні ми готові навіть краще деяких європейських країн».

Про наявність проблем в медичній системі

Під час виступу президент згадав про те, що на початку пандемії навіть країни з досконалою медичною системою виявились не готові до боротьби з коронавірусом. Це не були прорахунки, просто найсучасніші медичні системи виявились не готовими до появи КОВІД. Наявно це можна було побачити на прикладі Іспанії, США, Італії.

Україна була вимушена швидко створювати інфраструктуру для протидії коронавірусу. На сьогодні в деяких лікарнях та громадах ще залишились проблеми з киснем. Вони вирішуються в оперативному порядку, як і кадрові питання. Зі свого боку, головний санлікар додав, що, на разі необхідності, відновиться повноцінне функціонування відділень, які були перепрофільовані для приймання хворих на КОВІД, а коли хвороба пішла на спад, були згорнуті.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дорога Ягодин – Ковель – Луцьк не буде платною
Наступна новина У Володимирі горів житловий будинок
Останні новини
Схожі новини