Білий дім заморозив надання Україні військової допомоги

Білий дім заморозив надання Україні військової допомоги
Фото ілюстративне

Білий дім готував для України новий пакет військової допомоги на 100 млн доларів, включно з летальним озброєнням, але невідомо, чи він буде наданий.

Як пише "Європейська правда", про заморозку повідомляє POLITICO з посиланням на слова чотирьох поінформованих джерел. 

Повідомляється, що пакет готувався на тлі нарощування Росією своїх сил біля кордону з Україною та на окупованих територіях навесні 2021 року. Над питанням працювали Держдеп і Пентагон.

Згодом, як стверджують джерела, у Раді нацбезпеки поставили на паузу подальші кроки після того, як Росія оголосила про відведення своїх сил та розпочалася підготовка до зустрічі Джо Байдена і Володимира Путіна у Женеві.

За словами одного з співрозмовників, пакет все ще «недоторканний» та може бути швидко наданий Україні.

Проте, це не стосується іншого пакету допомоги -другої частини безпекової допомоги для України обсягом $150 млн у рамках Ініціативи з допомоги задля безпеки України (USAI), затвердженої Міноборони США 11 червня. Цей пакет включає навчання, консультаційну підтримку і надання озброєння. Серед іншого, Україна отримає протиартилерійські радари та системи для боротьби з ворожими безпілотниками.

Читати також: Волинські ветерани виступатимуть на змаганнях у США


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 23 км і 9 годин на веслах: Як “Інвестор” сплавлявся Стоходом. ВІДЕО, ФОТО
Наступна новина Індійський штам коронавірусу домінує по всьому світу - ВООЗ
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні