Білорусь може вступити у війну проти України, якщо буде агресія проти нас - Лукашенко

Білорусь може вступити у війну проти України, якщо буде агресія проти нас - Лукашенко
Фото з відкритих джерел

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь може вступити у війну проти України, лише якщо проти неї почнеться агресія.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на білоруське державне видання «Белта». . 

«Нас у війну можна втягнути лише одним способом: якщо проти нас розпочнеться агресія, якщо проти нас почнуть воювати. Тому я тримаю вухо гостро. Коли я це (заяви, що Білорусь може напасти на Україну – ред.) читаю, я викликаю військових: «Доповідайте, що відбувається на північному заході, що на заході? Чи ми все бачимо? Чи мобілізували ми все? Розвідка як працює?» – сказав Лукашенко.

При цьому він додав, що він «тисячу двадцять разів говорив про те, що не має планів воювати в Україні».

За його словами, білоруси «генетично не приймають війну», але зараз іде «інформаційна війна», і на неї треба «гарно відповідати», «реагувати спокійно, але не виправдовуватися».

Лукашенко також додав, що білоруська опозиція зараз формує добровольчі загони для війни в Україні.

Нагадаємо, раніше українська розвідка повідомляла, що за участь у війні проти України білорусам пропонують 1 – 1,5 тис. доларів США на місяць та пільгове навчання у російських військових вищих навчальних закладах. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку за ніч зупинили шістьох п'яних водіїв
Наступна новина У боях на Миколаївщині загинув волинянин
Останні новини
Схожі новини