«Біля багатоповерхівок заборонені паркани», – очільниця луцьких муніципалів

«Біля багатоповерхівок заборонені паркани», – очільниця луцьких муніципалів
Фото ілюстративне

За три роки у Луцьку планують витратити 6 мільйонів гривень на знесення незаконних кіосків, гаражів і парканів.

Про це стало відомо у середу, 24 листопада, під час сесії Луцької міської ради.

Депутати затвердили «Програму впорядкування малих архітектурних форм, тимчасових споруд, металевих та дерев’яних конструкцій в Луцькій міській територіальній громаді на 2022-2024 роки». Її виконуватиме департамент муніципальної варти Луцької міської ради, і за три роки він витратить 6 мільйонів гривень.

Програма стосується гаражів, кіосків, літніх майданчиків, торгових павільйонів, сараїв, обмежувачів руху транспорту, парканів.

Щодо парканів, очільниця муніципалів Юлія Сиротинська пояснила таке: «Будь-які паркани у нашій державі заборонені, окрім декоративних висотою до 30 сантиметрів. Це стосується міста і багатоповерхівок».

Кіоски та павільйони після знесення перевозитимуть на майданчик для тимчасового зберігання. Власнику або його представнику ці об’єкти повертатимуть після написання заяви, оплати ним збитків, принесених під час демонтажу, перевезення та зберігання. Якщо власник не зробить цього за 30 днів, споруду здадуть на металобрухт.

Металеві паркани, огорожі, стовпці, запірні планки, шлагбауми, юніпаркери тощо утилізовуватимуться протягом 15 днів.

Дерев’яні сараї, паркани можуть перевозитись після демонтажу на сміттєзвалище або вторинну переробку. Демонтаж незаконних об’єктів у Луцьку відбувається з 2015 року. За цей час муніципали знесли понад 3 тисячі тимчасових споруд.

Читати також: Коли у Луцьку стануть гарними кіоски і магазини на зупинках


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині за добу виявили 652 хворих на коронавірус
Наступна новина 46 пацієнтів у важкому стані, 9 – у реанімації. Ситуація у ковідному шпиталі в Боголюбах
Останні новини
Схожі новини