Біля Луцька відкрили сучасну амбулаторію

Біля Луцька відкрили сучасну амбулаторію

У селі Піддубці Луцького району місцевий ФАП реконструювали під приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Медичний заклад відкрили 14 липня.

Про це повідомили в Волинській ОДА.

Як розповіла головна лікарка Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Чертюк, на сьогодні реконструйована амбулаторія забезпечена медичним обладнанням на 98 %, не вистачає лише сечового аналізатора, який планують купити за кошти Національної служби здоров’я України.

Працює в закладі 9 штатних працівників.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Щодо фінансування медзакладу, то кошти йдуть напряму з НСЗУ відповідно до укладених декларацій із сімейними лікарями. В медзакладі наразі працює двоє сімейних лікарів, з якими укладено близько 4 тис. декларацій.

На одного лікаря Національна служба здоров’я України сплачує орієнтовно 100 тис. грн. Відповідно Піддубцівська амбулаторія на сьогодні отримує близько 200 тис. грн щомісяця.

Ці кошти розподіляються таким чином: 20 % йде на адміністрування, не менше 15 % повинно спрямовуватися на розвиток закладу, решта – на заробітну плату працівників.

Увесь розподіл відбувається згідно з колективним договором та узгоджується з лікарями.

В амбулаторію планують взяти на роботу ще третього сімейного лікаря, бо радіус обслуговування дільниці – 15 км, зокрема в амбулаторії обслуговуються сусідні села Романів, Борохів, Ботин.

Оглянувши приміщення та поспілкувавшись з колективом, голова ОДА Юрій Погуляйко поцікавився чи є якісь проблеми, які необхідно вирішити. Однак ніяких зауважень не прозвучало, навпаки – запевнили, що працювати в таких умовах одне задоволення.

Читати також: «У них свій фронт». Топ-10 найкращих публікацій про медиків на «Першому»

Довідково
Реконструкція приміщення ФАПу здійснювалася в рамках проєкту «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей». Це спільний проєкт Міністерства охорони здоров’я України і Світового банку, на реалізацію якого затрачено кошти у сумі 4 млн 675 тис. грн.
Площа реконструкції приміщення – 247,2 кв. м.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський майстер, який творить шедеври із яєчної шкаралупи, встановить світовий рекорд
Наступна новина Тимчасово закривають стоматполіклініку у Луцьку на Степана Бандери
Останні новини
Схожі новини