Волинський майстер, який творить шедеври із яєчної шкаралупи, встановить світовий рекорд

Волинський майстер, який творить шедеври із яєчної шкаралупи, встановить світовий рекорд
Роботи Анатолія Бойка (фото - БУГу)

Національний реєстр рекордів оголосить світовий рекорд заслуженого майстра народної творчості України з Володимира-Волинського Анатолія Бойка, який створив першу авторську колекцію експонатів з яєчної шкаралупи, інкрустованої металом.

Подія відбудеться 17 липня в культурно-мистецькому центрі в рамках відкриття ювілейної виставки авторських робіт Анатолія Бойка, повідомляє сайт міськради.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

«Шедеври із яєчної шкаралупи, які виготовляє майстер з Володимира-Волинського, відомі поціновувачам мистецтва не лише в Україні, а й у світі. Їх порівнюють з роботами ювеліра Фаберже. Із двох сотень його робіт немає жодного повтору, кожний його твір – винятковий та існує в єдиному екземплярі», – розповіли у міськраді.

Анатолій Бойко

«Техніку ковки сріблом по яєчній шкаралупі Анатолій Бойко винайшов сам. Експертна оцінка, яку ми провели, свідчить, що аналогів у світі немає», – зазначила керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Анатолій Бойко є членом Всесвітньої Асоціації художників, що працюють по яєчній шкаралупі – World Egg Artist Association.

Читати також: Волинянин, який творить шедеври із яєчної шкаралупи, хоче потрапити до Книги рекордів Гіннеса


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Думаю, будемо послаблювати карантин», – Погуляйко
Наступна новина Біля Луцька відкрили сучасну амбулаторію
Останні новини
Схожі новини