Біля Луцькради – мітинг підприємців. Вимагають відкрити базари повністю

Біля Луцькради – мітинг підприємців. Вимагають відкрити базари повністю
Протест підприємців біля Луцькради (фото - ІА ВолиньPost)

У Луцьку під стінами міської ради зібралися підприємці ринків. Вони вимагають у влади забезпечити право на працю і відкрити усю територію базарів.

Працівники ринків обласного центру, які торгують непродовольчими товарами, зібралися на мирну акцію у вівторок, 12 травня, повідомляє ІА ВолиньPost.

Вони вимагають повноцінного відкриття ринків у Луцьку та дозволити торгівлю на тих самих засадах, що й підприємцям у ТРЦ міста. Окрім того, підприємці просять зменшити ставки єдиного податку.

«Тут зібралися представники усіх ринків Луцька, представники мікробізнесу. Ми вимагаємо повноцінного відкриття ринків. Ми не погоджуємось із подвійними стандартами в бізнесі, стандарти повинні бути однаковими. Вчора відкрили торгові центри, де присутні по 50-100 людей в магазині і більшість – без масок. Ринки стали вигнанцями, але на цих ринках працює понад 5 тисяч підприємців, які також повинні годувати свої родини. Не можна забрати в людини останню надію на працю і майбутнє. Ми цього не допустимо, яка б влада не була. До того ж, ми фактично за ніщо повинні платити податки у понад 900 гривень щомісяця. Якщо місто не йде на поступки, то воно повинне давати компенсацію», – pfзначила голова Волинської обласної організації приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери Тетяна Іовенко.

За словами підприємців, багато людей через затяжний карантин змушені були припинити свою діяльність і в подальшому більше нею не займатимуться.

Нагадаємо, із 7 травня у Луцьку дозволили працювати п’ятьом агропродовольчим ринкам. На них можна торгувати лише продуктами харчування. Продаж взуття, одягу та господарських товарів поки заборонений.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині – 14 нових випадків коронавірусу. Де їх виявили?
Наступна новина Шмигаль заявив, що карантин після 22 травня продовжать
Останні новини
Схожі новини