Біткоїни від кума та чуже авто: що в декларації керівника Рівненської митниці

Біткоїни від кума та чуже авто: що в декларації керівника Рівненської митниці

Керівник Рівненської митниці ДФС Іван Іванов (на фото) задекларував біткоїни на мільйони гривень. 

Як відомо, з 2014 року і до сьогодні посадовець працює заступником начальника Київської міської митниці ДФС. З грудня 2017 року відряджений виконувати обов’язки начальника Рівненської митниці ДФС, – пише Четверта влада.

У Київській митниці за 2017 рік йому виплатили 264 тисячі 594 гривні. 

У його власності – земельна ділянка у Київській області та в Гощанському районі. На Рівненщині митник має і житловий будинок 145,67 кв.м. 

Згідно з декларацією Іван Іванов має криптовалюту двох видів – 102 біткоїна та 500 монеро.

Зазвичай біткоїн очолює десятку лідерів криптовалют. За інформацією сайту finance.ua найменша ціна цієї криптовалюти у 2017 році становила 23 тисячі 500 гривень, найбільша – 542 тисячі гривень за один біткоїн.

Курс біткоїна в період з 1 січня по 31 грудня 2017 року. Найбільший курс криптовалюти був у грудні 2017 року. 

Втім, у декларації митника зазначено, що його 102 біткоїни коштують 61 тисячу 074 гривні. В 2016-му біткоїнів у декларації не було.

Аби придбати таку криптовалюту у 2017-му році, навіть за найнижчими цінами, потрібно не менше двох мільйонів гривень.

Курс іншої криптовалюти, монеро, на сайті coingecko.com, коливався у 2017-му від 11 до майже 400 доларів за одиницю.  

Втім, Івану Іванову, вочевидь, пощастило придбати 500 монеро за 9560 гривень. Принаймні таку суму він вказав у своїй декларації. Хоча за таку кількість монеро, навіть за мінімальними цінами 2017-го року, довелося б заплатити щонайменше 140 тисяч гривень.

До того ж не вказав митник і дату набуття криптовалют у власність. Через це й неможливо точніше вирахувати якою була вартість криптовалют Івана Івановича на момент придбання. 

Журналісти намагалися сконтактувати з Іваном Івановим, аби детальніше з’ясувати походження криптовалют.

Телефонували йому і на робочий, залишили повідомлення секретарю. Спробували зателефонувати до нього і на мобільний. Однак, начальник повідомив, що зайнятий і кинув слухавку. На Фейсбук-повідомлення також не відповів.

Але перед публікацією матеріалу Іван Іванов все ж вийшов на зв'язок у Фейсбук-месенджері. Сказав, що біткоїни і монеро йому подарував кум, прізвища якого він не пам'ятає, і відбулося це ще близько десяти років тому, коли пан Іванов працював у прокуратурі. 

Нині курс біткоїна – більше 190 тисяч. Якщо помножити на 102 – це майже 20 мільйонів гривень.

Сподіваємося, що НАЗК спробує з'ясувати скільки коштує криптовалюта митника і коли саме вона з'явилася, – кажуть журналісти.

Криптовалютний мільйонер автомобіля свого не має. За декларацією він безоплатно користується автомобілем SKODA SUPERB. 2011 р.в.

Іван Іванов працював, окрім митниці, і в прокуратурі, і в СБУ, балотувався в Рівненську обласну раду від Аграрної партії і має амбіції стати народним депутатом, про які він розповів журналістам сайту vse.rv.ua.

Що таке працювати у Верховній Раді Іван Іванов розуміє – в липні-вересні 2014 року працював на платній основі помічником-консультантом в депутата від Партії регіонів Олександра Єдіна.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла у Луцьку на 1 червня
Наступна новина «Інвестор» шукає нові обличчя!
Останні новини
Схожі новини