«Благодійний фонд я ліквідував», – Олександр Дудар

«Благодійний фонд я ліквідував», – Олександр Дудар

Виконувач обов’язків директора Волинської обласної лікарні Олександр Дудар заявив, що ще на початку своє роботи на посаді ліквідував благодійний фонд «Надія», який діяв при медзакладі, щоб навчитися працювати по-новому в умовах медичної реформи.

Про це йшлося у програмі «По дорозі» на 12 каналі 16 листопада.

«Раніше при обласній лікарні був так званий благодійний фонд «Надія», який я ліквідував у перший день своєї роботи… Це був дуже важливий елемент виживання, який дозволив закладу до реформи лишитися таким, яким він був. Адже ми мали не зовсім веселі роки. Фонд відіграв свою роль, дуже допоміг нам втримати величезні високотехнологічні напрямки», – зазначив очільник лікарні.

«Але я ризикнув відійти від нього задля того, щоб навчитися працювати по-іншому, адже реформа несе в собі зовсім інші вимоги. Ти повинен вміти прогнозувати, ти повинен робити все, щоб у тебе були можливості і ти не йшов шляхом найменшого опору, а щоб ти купував усе прозоро і всі це бачили. А фонди, наявність каси, наявність касового апарата, готівки у тебе в стінах завжди спонукає людей до якоїсь оцінки. Ти будеш справедливий усе життя, але люди будуть бачити, що в тебе в лікарні ходить готівка, і знайдуться такі, які тебе осудять і не оцінять», – пояснює Олександр Дудар.

За його словами, благодійний рахунок у лікарні зараз «доживає», кошти туди надходять виключно через термінали ПриватБанку.

«Ккошти із благодійного рахунку я використовую за такою самою процедурою, як і державні кошти, тобто через майданчики Prozorro. Усі бачать, де я купую, всі бачать мої комерційні пропозиції. Я працюю чесно, звітуюся, і всі можуть побачити, що я за ці кошти купив», – каже Олександр Дудар.

Він повідомив, що пацієнти, які звертаються без електронних направлень і отримують певну послугу, а також ті, хто отримує послугу, яка не входить до пакета соціальних гарантій, проплачують за неї в термінал і отримують чеки. І в тих чеках немає запису «благодійний платіж», у них чітко зазначено, за що конкретно пацієнт заплатив.

Читати також: У волинській лікарні викрили масштабну схему виготовлення фальшивих ковід-сертифікатів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку завершують реконструкцію площі перед Палацом урочистих подій
Наступна новина Справа вагнерівців: що варто знати з розслідування Bellingcat
Останні новини
Схожі новини