Близько половини населення в Україні вже перехворіло на коронавірус, – лікар

Близько половини населення в Україні вже перехворіло на коронавірус, – лікар

Одна із причин спаду зазворюваності на коронавірус в Україні полядає у тому, що близько половини населення вже перехворіло, вважає відомий лікар із Рівного Павло Сільковський.

Про це він сказав виданню ТСН.

Нагадаємо, в останні дні спостерігається зниження добової кількості хворих. Наприклад, за минулу добу виявили 6 451 випадків коронавірусу.

«Приблизно таке я прогнозував ще раніше. Звичайно, 6,5 тисячі – це не зовсім спад, бо на вихідних ми завжди маємо нижчі цифри. Завтра і післязавтра ці цифри знову будуть вищими.

Але тенденція до спаду епідемії вже намітилась і, швидше за все, вона перерветься у зв‘язку з новорічними святами і додатковими контактами людей в закритих приміщеннях. Думаю, що тоді ми знову будемо мати підйом, а десь на лютий – стабільне зниження», – розповів Павло Сільковський.

Медик каже, що основна причина такого спаду інфікування в тому, що близько половини населення вже перехворіло.

«І відбувається виснаження інфікувальної сили віруса. Цей відсоток перехворілих відрізняється в різних регіонах, але загалом по Україні так і є. Всі, хто дотичний до лікування таких пацієнтів, розуміють, що справжня кількість перехворілих відрізняється від офіційної кардинально», – сказав лікар.

Ще однією причиною зменшення кількості заражень Павло Сільковський називає погодні умови.

«На мою думку, погода мало впливає на вірус, але багато впливає на контакти людей. В таку погоду люди більше перебувають дома чи на своїх робочих місцях і мають значно менше сторонніх контактів. А у своїх стабільних колективах ланцюжки зараження, як правило, вже перервані, бо сприйнятливі і суперпоширювачі вже перехворіли», – зазначив фахівець.

Між тим, лікар каже, що в Україні зменшилась кількість тестувань на коронавірус, адже все менше українців роблять ПЛР.

«Так, ми маємо зменшення кількості тестувань. Черги на тести зараз немає і результати тестувань видають дуже швидко. Але це зниження відбувається через те, що впала кількість звернень, а не проблеми з лабораторними потужностями. Майже ніхто зараз не тестується повторно, в кінці хвороби. Та й первинних звернень теж стає менше. І це теж говорить про те, що тенденція до спаду захворюваності таки намітилась», – розповів Павло Сільковський.

За його словами, тенденцію до зниження кількості інфікувань в кінці лютого підкріплюють і дії країн ЄС.

«Ви могли звернути увагу на повідомлення деяких європейських країн про те, що вони збираються відкриватися для туристів навесні, а різні авіакомпанії повідомляють про плани збільшувати на весну кількість рейсів. Такі повідомлення не є голослівними і вони теж грунтуються на аналітиці того, що відбувається в світі», – додав лікар.

Нагадаємо, раніше Павло Сільковський заявив, що захворюваність на коронавірус в Україні піде на спад і без запровадження локдауну. Адже вже багато людей перехворіли і більше не є переносниками вірусу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина COVID і психічне здоров’я. Волинський психотерапевт розповів, як допомогти собі і рідним
Наступна новина Втрата для науки присутня, – краєзнавець про ремонтні роботи на вулиці Левчанівської у Луцьку
Останні новини
Схожі новини