Яка на Волині ситуація із грипом та ГРВІ

Яка на Волині ситуація із грипом та ГРВІ
Фото ілюстративне

На Волині продовжує зростати захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції. Однак грипу на сьогодні в області не виявили.

Про це повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі.

Зазначають, що інтенсивний показник на 100 тисяч населення становить 818 та перевищив епідемічний поріг на 43%. Рівень захворюваності характеризується як середньої інтенсивності.

Перевищення епідемічного порогу зареєстрували у Луцьку (на 52%), Володимир-Волинському (на 56%), Ківерцівському (27%), Ковельському (12%), Любешівському (25%), Луцькому (19%) та Маневицькому (8%) районах.

«Утримується на високому рівні захворюваність серед дитячого населення і становить 41% (захворіло близько 3,5 тис.) від загальної кількості постраждалих, що майже на рівні минулого тижня», – зазначають у лабораторному центрі.

Три відсотки від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (80%). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону перехворіло близько 138 тис. волинян – це 13% населення області.

«Всього на Волині проти грипу вакциновано понад 3 тис. осіб. Із них 62% – це особи із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс. до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років)», – йдеться у повідомленні

Поряд із проведенням ПЛР-тестування на SARS-CoV-2, вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить дослідження на виявлення вірусів грипу А і грипу В.

На сьогодні циркуляцію вірусів грипу в області не виявили. Проте встановили циркуляцію інших вірусів респіраторної групи: риновіруси, парагрип, сезонний коронавірус 229Е, ОС43, метапневмовіруси, аденовіруси та бокавіруси.

Нагадаємо, за минулу добу на Волині зареєстрували 317 випадків захворювання на COVID-19.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Боголюби та інфекційна майже заповнені. Яка ситуація в госпіталі при луцькому пологовому
Наступна новина В історичній частині Луцька встановлять камери відеоспостереження. Де саме
Останні новини
Схожі новини