Боєць АТО намагався перейти на бік ворога. ФОТО

Боєць АТО намагався перейти на бік ворога. ФОТО

Співробітники служби безпеки України затримали дезертира, який хотів перейти на бік російських агресорів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрили у Запоріжжі військовослужбовця-контрактника однієї з військових частин Збройних Сил України, який планував перейти на бік ворога. 

Правоохоронці встановили, що наприкінці квітня 2017 року, піддавшись проросійській пропаганді щодо нібито «кращих» перспектив служби у лавах Збройних сил РФ, український військовий самовільно залишив розташування свого підрозділу.

Оперативники спецслужби затримали дезертира в обласному центрі в одній із квартир, де він переховувався. Під час проведення обшуку у його тимчасовому помешканні співробітники СБ України вилучили пістолет Макарова, пістолет Форт та майже чотири тисячі набоїв різного калібру. Також були виявлені підроблені печатки Міністерства оборони України, МВС та одного з райвійськкоматів Запоріжжя. За допомогою фальшивих печаток зловмисник планував виготовити нові документи, щоб приховати факт своєї участі в антитерористичній операції на боці української армії.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 408 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кабмін хоче значно підняти тарифи на газ для населення
Наступна новина На Волині бус злетів з дороги в кювет. ФОТО
Останні новини
Схожі новини