Боєць, який загинув на сході, голодував під Луцькрадою

Боєць, який загинув на сході, голодував під Луцькрадою
Фото «Волинські Новини» 2015 року

Військовий з Луцька Сергій Сулима, який 3 квітня 2021 року загинув на Донбасі, у 2009 році голодував під міською радою. 

Сергій Сулима у 2009 році оголосив 15-добове голодування, адже з 2005 року не міг врегулювати житлове питання, з яким звертався до різних інстанцій, – йдеться у матеріалах 2015 року ІА «Волинські Новини».

Так, родина Сулима у 1997 році отримала кімнатку площею 11 квадратних метрів у колишньому гуртожитку училища культури на проспекті Відродження (мати Сулима працює в обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки). З того часу, розповідав Сергій Сулима, вони неодноразово зверталися до різних інстанцій про розширення житлової площі, однак постійно отримували відкоша. Більше того, стверджував пікетувальник, тодішній начальник обласного управління культури і туризму Володимир Лисюк повідомив, що в гуртожитку немає вільної площі для поліпшення житлових умов родини Сулим, але водночас поселив у двох блоках свою доньку з дитиною. Загалом же у гуртожитку було поліпшено житлові умови для 61 (!) сім’ї

  

Тоді ж розповідав голодувальник, приміщення гуртожитку передали Луцькій міськраді. Він звертався за допомогою у вирішенні питання до тодішнього мера Богдана Шиби, але він не знай варіантів як допомогти Сергію.

Богдан Шиба розповів «ВН», що зустрічався із протестувальником Сергієм Сулимою, який начебто запевнив, що претензій до міської ради не має.

«Але я не маю рецепту, як йому допомогти», – зізнавався екскерманич Луцька.

За словами пана Шиби, якби Сергій Сулима стояв у черзі на житло першим, то вирішити цю проблему ще можна було б. 

«По-людськи мені хотілося б йому допомогти, але є 2,5 тисячі родин, які живуть у гірших умовах, аніж він», – казав тоді Богдан Шиба.

Сергій Сулима запевняв, що не випрошував помешкання у міськради, а лише хотів почути остаточну відповідь: чи можна добитися правди без грошей. Саме тому й оголосив 15-добове голодування, яке тривало до 2 серпня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пляж, бесідки, риболовля: на Волині хочуть облаштувати нову відпочинкову зону
Наступна новина Лучани скаржаться, що в них зникають гроші з карток «Сіті-Кард». Чи правда це?
Останні новини
Схожі новини