БПП та НФ пропонують Раді звільняти директора НАБУ без аудиту

БПП та НФ пропонують Раді звільняти директора НАБУ без аудиту

Лідери фракцій БПП і НФ Артур Герасимов і Максим Бурбак внесли у Верховну Раду законопроект, який дозволить парламенту звільняти керівництво НАБУ і САП без проведення аудиту.

Про це йдеться у проекті Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю.

"Законопроектом пропонується внести зміни до законів України "Про Регламент Верховної Ради України", "Про прокуратуру", "Про Державне бюро розслідувань", "Про запобігання корупції", "Про Національне антикорупційне бюро України" та передбачити право Верховної Ради України розглядати питання щодо висловлення недовіри керівництву вищезазначених органів", - йдеться у пояснювальній записці.

За словами авторів, мета прийняття законопроекту - забезпечення парламентського контролю за додержанням законності та захисту прав людини і громадянина.

У проекті закону пропонують зміни, зокрема до закону України "Про Регламент Верховної Ради України" і доповнити новою главою 331 такого змісту:

"Висловлення недовіри директору Державного бюро розслідувань, заступнику Генерального прокурора - керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Директору Національного антикорупційного бюро України, члену Національного агентства з питань запобігання корупції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі-Волинському продовжать покращувати умови для військовослужбовців. ВІДЕО
Наступна новина Українські рок музиканти представили «Марш нової армії». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини