Бразилець із сім’ї емігрантів шукає родичів на Волині. ФОТО

Бразилець із сім’ї емігрантів шукає родичів на Волині. ФОТО
фото з допису в Facebook

Чоловік, дідусь і бабуся якого свого часу емігрували в Бразилію, шукає родичів на Волині.

Про це написала користувач Nataliya Povzun у спільноті Ковель Life.

«Цікавить с.Смідин. Потрібна допомога краєзнавців, які могли б порадити де знайти інформацію про родичів емігрантів, які зараз проживають в Латинській Америці, в Бразилії», – йдеться в дописі.

«Лучіано ніколи в Україні не був, його дід Стефан і баба Ксенія Калай, або Цалай (в оригіналі Calaj, не знаю, як правильно читати) приїхали з України у 1934 році після геноциду Сталіна. Його тітці Ганні Calaj було 3 роки, коли вона приїхала до Бразилії з бабусею і дідусем, вона має 87 років, вона є на фото, живе у місті Понта-Гросса Парана. Коли його бабуся і дідусь приїхали з України, то вони були фермери в IRATI області і піонерами в посадці пшениці», – йдеться в її дописі.

«Він пишається Україною і робить документальний фільм про еміграцію (профіль справжній, але вам вирішувати, чи допомагати, чемний, дякував, і переживав, що багато часу відібрав). Думаю, що цікаво буде науковим керівникам старшокласників для роботи для тої ж Малої Академії, або так знайдеться хто небайдужий, це ж так приємно, коли людина не забуває своє коріння. Спілкується португальською, але гугл транслейт перекладає добре», – додає вона.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь на заготівлі лісових ягід заробила майже півтора мільйона гривень
Наступна новина Повідомили, у яких селах Луцького району перекриють газ
Останні новини
Схожі новини