«Буде демократична форма правління», - учасник об’єднавчого собору Буліга про нову церкву. ВІДЕО  

«Буде демократична форма правління», - учасник об’єднавчого собору Буліга про нову церкву. ВІДЕО  
Фото: Українська правда

Учасник об’єднавчого собору у Києві, депутат Волинської облради Микола Буліга запевнив, що устрій нової церкви України значно відрізнятиметься від устрою УПЦ КП. 

Про це він розказав у відеоблозі Святослава Зелінського.

Буліга розповів, що хоч сам собор 13 грудня проходив у закритому режимі, нова церква, яку на ньому створили, буде мати «демократичну форму правління». 

«Статут нової Православної церкви України має значні відмінності від статутів УМП МП і ліквідованої УПЦ КП. Можна порівняти зі світською владою. Якщо устрій УПЦ МП і УПЦ КП були з чіткою президентською формою правління, то нині (в новій церкві, – ред.) ми маємо парламентську форму правління», – сказав депутат. 

Нагадаємо, під час об’єднавчого собору 13 грудня створили Православну церкву України і обрали її предстоятеля – Епіфанія. Кандидатом на посаду глави нової церкви був і митрополит Луцький і Волинський Михаїл, проте в останній момент він написав відмову. 

Згодом Буліга розповів, що Михаїл був беззаперечним фаворитом під час голосування, але його шантажували, аби той відмовився. Ці слова підтвердив і Михаїла. А патріарх Філарет заявив, що шантажу не було. 

 

Інший формат: Буліга

Posted by Святослав Зелінський on Saturday, 22 December 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні заборонили три популярні препарати - від кашлю, виразки і для травлення
Наступна новина Подробиці трагедії на підстанції у Луцьку: загинув 22-річний юнак
Останні новини
Схожі новини