Волинські будиночки Косачів потребують ремонту

Волинські будиночки Косачів потребують ремонту

Депутат обласної ради Віктор Козак озвучив запит до голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка щодо виділення коштів на проведення ремонтно-реставраційних робіт Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки.

"Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки, один із провідних літературних музеїв України, є візитною карткою Волині і Ковельщини. Кількість відвідувачів даного закладу щороку складає понад 30 тис. чол. Літературно-меморіальний музей перебуває в обласній комунальній власності.
На даний час меморіальні будиночки знаходяться в аварійному стані і потребують будівельно-реставраційного ремонту.
З метою збереження пам’яток культури національного значення прошу Вас доручити відповідним структурним підрозділам провести обстеження даних об’єктів, виготовити проектно-кошторисну документацію та передбачити кошти на ремонтно-реставраційні роботи", - пише депутат в запиті до ОДА, підтриманому більшістю обласної ради.

Результати голосування за запит.

Крім  того, Віктор Козак пропонує гідно відзначити 150-річчя з Дня народження Лесі Українки на державному рівні. Про це йдеться у ще одному запиті депутата, який він озвучив під час 19 сесії. "Верховна Рада ухвалила постанову №2286-VIII від 08.02.2018р. про відзначення 150 - річчя від дня народження Лесі Українки на державному рівні, якою передбачено проведення заходів з нагоди ювілейної дати та їх фінансове забезпечення.
Відповідно до п. 6 постанови №2286-VIII від 08.02.2018 р. та з метою гідного вшанування 150-річчя з дня народження Лесі Українки звертаюся до Вас з пропозицією про включення в План заходів по відзначенню ювілейної дати на державному та обласному рівнях наступних об’єктів:
-    Колодяжненського літературно-меморіального музею Л. Українки, який щороку приймає найбільше відвідувачів (зокрема, у 2017 році - більше 27 тис. чол., для яких проведено 1157 екскурсій);
-    Урочище Нечимне, в якому знаходиться єдиний в Україні музей драми-феєрії «Лісової пісні», де щороку проводиться обласне поетичне свято «Лісова пісня», гостями якого є представники з Польщі, Білорусії, різних регіонів України.
З цією ж метою пропоную провести наступні заходи:
-    здійснення реконструкції та розширення площі парку біля літературно- меморіального музею Лесі Українки у селі Колодяжне;
-    проведення капітального ремонту Лесиного «білого» будинку;
-    проведення поточного дрібного ремонту двох доріг місцевого значення загальною протяжністю 20,4 км.: дороги 0030640 Ковель - Білин - Скулин Ломачанка - Черемошне км 0+000 - км 15+9000 (окремими ділянками) та дороги С 060628 Урочище «Нечимне» - (0060640/км 0+000 - км 4+500 (орієнтовна вартість робіт 20 млн. грн.);
- електрифікацію урочища Нечимне;
-    реалізацію проекту «Відновлення озера Нечимне Ковельського району Волинської області»;
-    проведення реставрації погруддя Лесі Українки та благоустрою території біля будинку культури села Колодяжне;
виготовлення сувенірно-рекламної та інформаційної продукції, присвяченої 150-річчю від дня народження Лесі Українки," - пише Віктор Козак у запиті, адресованому голові  ОДА для розгляду і вирішення по суті.

Результати голосування за запит

Всі запити Віктора Козака

Всі депутатські запити та запитання з реагуваннями на них

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани зможуть їздити новим автобусним маршрутом
Наступна новина Курс валют на 18 квітня: долар без змін, євро впав у ціні
Останні новини
Схожі новини