Будинок, мобільник та кілограми металобрухту: хто і куди продає конфіскат на Волині. ВІДЕО

Будинок, мобільник та кілограми металобрухту: хто і куди продає конфіскат на Волині. ВІДЕО

Для реалізації конфіскованих товарів три роки тому Міністерство юстиції створило систему електронних торгів арештованим майном – СЕТАМ.

Саме тут можна поторгуватися за будинки, землю, автівки, товари, які вилучила виконавча служба за борги. Частина з лотів - конфіскат з митниць, – йдеться в сюжеті 12 каналу.

Лише після сплати гарантійного внеску людина зможе торгуватися за певний лот. Ці гроші не повертають лише тоді, коли людина дала останню ставку, а заплатити відмовляється. Торги мають тривати з 9 ранку і до 18 вечора. Щоправда, кажуть працівники СЕТАМу, люди починають робити ставки лише близько шостої вечора, тому зазвичай аукціон затягується.

Якщо торги не відбулись, стартову ціну знижують. Нерухомість падає в ціні на 15 відсотків, решта – на 25. Здешевшання роблять лише двічі. Далі лот знімають з аукціону.

Директор Волинської філії ДП «СЕТАМ» Володимир Дацюк каже, що не весь конфіскат потрапляє на аукціон, багато що повертають власникам за рішенням судів.

Зараз у розділі Волинь найдорожчим лотом є будинок в Гаразджі, по якому ще не виплатили іпотеку. Його початкова вартість – понад чотири мільйони гривень. Найдешевшим лотом є мобільник, за який спочатку попросять усього 37 гривень. А ще продаватимуть одне запасне колесо та 44 кілограми металобрухту.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку - ярмарок-неформат Baby market
Наступна новина Українців готують до чергового подорожчання алкоголю
Останні новини
Схожі новини