БудуйТіло. Перезавантаження: про знесилення і мотивацію перед фіналом

БудуйТіло. Перезавантаження: про знесилення і мотивацію перед фіналом

Передостанній тиждень проекту БудуйТіло. Перезавантаження добігає до завершення. Зовсім нещодавно ми прийшли у спортзал MAXIMUS знайомитись із тренером Віталієм Андрейчуком, знемагали від 20-хвилинної роботи на біговій доріжці і чотирьох легких вправ. Нині ж – ми успішно долаємо тренування на 6-8 вправ у 6 підходів і годинами виконуємо кардіовправи на тренажерах.

Результат нашої роботи – добре помітний неозброєним оком. Ми з Тарасом Божидарніком зуміли скинути по кільканадцять кілограмів і, не покладаючи рук, продовжуємо тренування, аби показати максимальний результат. Щоправда, чим ближче до фіналу, тим менше терпіння і снаги.

Читайте також: Всі випуски проекту БудуйТіло. Перезавантаження.

Сказати відверто, попри те, що ми звикли до нового режиму харчування та отримуємо задоволення від тренувань, ми неабияк втомилися. І якщо фізичну втому можна здолати відпочинком, то моральне виснаження від незвичних для нас навантажень побороти виявилось набагато важче.

Звісно, що для тренера проекту БудуйТіло Віталія Андрейчука посилені фізичні тренування тіла – це звична буденна річ, адже він професійний спортсмен-бодібілдер. Та ми з Тарасом до участі у проекті, скажу відверто, морально не були готові. Ніхто з нас не думав, що це настільки важко. Проте тренер виявився неабияким мотиватором – він постійно нас підтримує і підбадьорює.

Ніхто не казав, що буде легко. Робота над собою – це завжди важко, а з огляду на ваш «важкий» формат до участі у проекті – працювати було над чим.

«Результат є і він очевидний, але ви повинні завершити участь у проекті і показати усім, яких хороших результатів досягли. Бо тренер тренером, а саме ваше здорове тіло – це головний показник успіху проекту БудуйТіло. Усе долається, і якщо плідно працювати, не покладаючи рук, – ваші сантиметри будуть танути, а зайві кілограми випаровуватимуться з потом. Це істина, адже будь-яка віддана праця приносить хороший результат. Тому – не скигліть і працюйте», - говорить  Віталій Андрейчук.

 Щодня Віталій Андрейчук розповідав, наскільки важливо в житті правильно харчуватися та займатися спортом, аби твоє тіло було здоровим. Відверто скажу, що на початках я не вірила у власні сили і подумувала про те, щоб знайти психолога, який дасть правильні поради, як не зірватися і змусити себе ходити на тренування. Але неабияким стимулом для мене став мій колега по проекту Тарас Божидарнік, який показував приклад, підтримував мене і частенько підставляв своє плече, коли я знесилена ледь не валилась додолу. Ну і звісно – сам тренер.

Під кінець проекту він помітив наш занепад духу, але дав останню пораду.

«Налаштуйте себе на те, що до фінального зважування лишився всього один тиждень, а позаду – майже 3 місяці посилених тренувань, які ви не пройшли, а пролетіли. Тому зараз лишились дрібнички – дотриматись до переможного кінця і не здатись. Бо це – мізер у порівнянні з тим, чого ви вже досягли».

Тож, закотивши рукави та стерши з чола чергову порцію поту, ми з Тарасом взялися до роботи.

Отож, у передостанній тиждень тренувань Віталій Андрейчук вирішив збільшити навантаження. Цього разу він показав 6 вправ, які нам довелося виконувати у 8 підходів.

  1. Вихід на степ (50 разів);
  2. Стрибки на степ та вбік (20 разів);
  3. Планка з виходом на степ руками (20 разів);
  4. Скручування до ніг, піднятих на степ (20 разів);
  5. Присідання (20 разів);
  6. Присідання з випадами ногою вбік (20 разів).

Тож, після того як ми добраче попрацювали, Віталій дав нам ще по годині кардіонавантажень. Мені – 30 хвилин роботи на біговій доріжці та 30 хвилин на орбітреку. А Тарасу довелось годину ходити по електричних сходах, які між собою ми назвали «ескалатор».

Ще кілька тренувань – і фінальне зважування. Отож, тримаємо інтригу. Скільки скинули учасники проекту БудуйТіло. Перезавантаження у цьому сезоні – ви дізнаєтесь вже наступної п’ятниці.

Текст: Еля КОРОТИНСЬКА (Перший)

Фото: Павло БЕРЕЗЮК (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали, як виглядатиме новий сучасний дитячий садок у селі поблизу Луцька
Наступна новина Випускний у Шацьку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини