«Була земля - немає землі». Перша реакція волинян на прийнятий закон про землю

«Була земля - немає землі». Перша реакція волинян на прийнятий закон про землю
Фото Ірини Кабанової

«То була історична ніч», – пишуть волиняни у соцмережах. Перші реакції на прийнятий закон про землю посипалися ще вночі. 

Нагадаємо, в ніч з 30 на 31 березня парламент прийняв  закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. З другого півріччя 2021 року скасовується дія мораторію на продаж аграрної землі. Що це означає, «Перший» пояснював

Як відомо, жоден волинський нардеп не брав участі у цьому голосуванні. Як ми повідомляли, поіменне голосування, про яке йдеться на сайті ради, свідчить, що всі волинські нардепи – Степан Івахів, Ігор Гузь, Ігор Палиця, Ірина Констанкевич, Вячеслав Рубльов, Валерій Стернійчук – були відсутні.

То як реагують волиняни на прийняте парламентом рішення? Зібрали враження із соцмереж. 


Нардеп Ірина Констанкевич поділилася своєю реакцією одразу після скандального голосування. Вона опублікувала два фото: перше – чорне тло, друге – результати голосування по фракціях. 

«Була земля - немає землі... Історична ніч. 259 - За», – написала Констанкевич. 

***

Адвокат з Луцька Василь Нагорний: 

«За ринок землі в унісон проголосували і ті, що 73% , і ті, що що 25%... І як ви, два табори, жити з цим будете, якось і негарно тепер обгаджувати і звинувачувати один одного в зрадах і т.д. :) :) :) Все має свою ціну в нашій країні - просто торгуватися треба вміти!». 

***

Журналіст «Української правди», уродженець Волині Роман Романюк: 

«Рівно рік тому відбувся перший тур голосування на виборах президента».

***

Депутат облради Володимир Кучер: 

«Коронавірус продав землю, сидіть на карантині».

***

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук: 

«Справді незалежною, сильною й потужною, процвітаючою й успішною абсолютній більшості наших міжнародних "партнерів" Україна не потрібна. Такою вона потрібна лише нам, українцям. Кожного разу на День незалежності України і не тільки в цей день повторюю, що за справжню незалежність нам ще треба буде поборотися. Адже Україною, на жаль, в багатьох випадках керують дипломатичні представництва інших країн, європолітики, міжнародні фінансові організації і багато інших, але не українці.

Вчора 259 народних депутатів ще раз підтвердили це. На вимогу МВФ, якого велика частина політиків підло називає партнером України, в авральному режимі, з порушенням регламенту прийняли закон про продаж землі. Поки що з забороною приватизації державної землі та допуском іноземців до ринку землі лише після референдуму. Однак, переконаний, що робота по ліквідації цих норм під чітким керівництвом МВФ та інших "партнерів" розпочата вже сьогодні.

А тому сьогодні усім, хто може впливати на прийняття цих рішень варто прикласти усіх зусиль для того, щоб не допустити скасування вищевказаних норм, а в майбутньому дуже серйозно змінити закон, щоб він працював на користь України та українців, а не "міжнародних та іноземних партнерів».

***

Колишній нардеп від Волині Анатолій Горбатюк: 

«Господар гримнув на СЛУГ і дав команду: "ПЕС - ГОЛОС"! 259 - гавкнули! Костомаха смачна - земля України! Гррр...».

***

Луцький блогер, бармен Лев Фоменко:

«І сукня в Зеленської не така вже й жовта була, правда?».

***

Кандидат історичних наук, доцент СНУ ім. Лесі Українки Мирослава Філіпович: 

«Сьогодні стрічка майорить про зраду у вигляді Закону про продаж землі - а хтось цей закон читав, а чи тільки про нього?!».

***

Павло Березюк, луцький фотограф: 

«Легким помахом руки, вчорашні експерти з вірусології перетворюються на експертів земельної реформи».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні 549, на Волині троє, – МОЗ про кількість хворих на коронавірус
Наступна новина «Помер від серцевого нападу», – ОДА про третього інфікованого коронавірусом волинянина
Останні новини
Схожі новини