Корупція на Волинській митниці: ВАКС продовжив розслідування справи

Корупція на Волинській митниці: ВАКС продовжив розслідування справи

Вищий антикорупційний суд продовжив до 8 червня розслідування справи про злочинну організацію та зловживання на Волинській митниці під час розмитнення товарів. Злочинну організацію очолював колишній працівник Служби безпеки України Олександра Громико.

Таке рішення 2 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до 7 місяців, тобто до 08.06.2024 включно», – йдеться в рішенні.

Нещодавно антикорупційний суд продовжив арешт Громико ще на два місяці. Також йому визначили альтернативний запобіжний захід у вигляді 60 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили злочинну організацію, яка займалася зловживаннями на Волинській митниці. Її члени забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів за схемами так званого «чорного» та «сірого» імпорту, чим заподіяли державі понад 475 млн грн збитків.

Як встановило слідство, за період вчинення злочину його учасники під керівництвом колишнього працівника СБУ у змові зі службовими особами Волинської митниці здійснювали незаконне переміщення високоліквідних товарів (мобільних телефонів, комп'ютерної техніки, одягу відомих виробників тощо) через міжнародний пункт пропуску «Ягодин». Схема полягала у маскуванні імпортованих цінних товарів так званими «товарами прикриття» зі значно меншою вартістю.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Це наш обов’язок – обороняти Україну», – бойовий медик з волинської бригади на псевдо «Кущ»
Наступна новина «Був справжнім патріотом, мужнім та хоробрим воїном»: спогади про Героя з Волині Андрія Мельника
Останні новини
Схожі новини