Бюджетний регламент - це крок вперед

Бюджетний регламент - це крок вперед

В своєму інтерв'ю, моя колега, Ірина Вахович, уже в ролі голови бюджетної комісії, висловила власну думку, що прийняття бюджетного регламенту обласною радою, ініційованого мною,  не є великим прогрсом.

Не можу погодитись з колегою. Великим прогресом є те, що перед прийняттям бюджету на 2018 рік були проведені бюджетні слухання, а перед ними обласна рада, чи не вперше, отримала усі бюджетні запити головних розпорядників коштів і депутати змогли побачити, теж, чи не вперше, постатейний розпис бюджету, а не цифри із багатьма нулями! А бюджетні слухання є чи не основою у бюджетному регламенті!

Під час аналізу бюджетних запитів було виявлено що у багатьох моментах кошти громади Волині витрачаються нераціонально і саме це стало причиною того, що зараз знову відбуваються заслуховування керівників медичних закладів, потім підуть освітяни, щоб маскимально оптимізувати видатки обласного бюджету! І це вже є вилика заслуга бюджетного регламенту.

Думаю, що і з вільними залишками тепер справи підуть на краще і вони розподілятимуться за прописаними в регламенті строками, а не в травні, як було торік!

Звичайно, що життя буде вносити свої корективи і цей документ будемо коригувати за потреби, але це перший і вагомий крок до прозорості, публічності, та ефективності використання коштів громади області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Луцьку є ділянки, які можуть зацікавити McDonalds, - Була
Наступна новина Луцька «Супернова» готується до весни. ФОТО
Останні новини
Схожі новини