Надмірний карантин, підтоплення, діра у бюджеті: депутати Волиньради б'ють на сполох

Надмірний карантин, підтоплення, діра у бюджеті: депутати Волиньради б'ють на сполох

Депутати Волинської обласної ради Володимир Бондар («Патріоти Волині»), Олександр Омельчук («УКРОП»), Ігор Лех («Батьківщина»), Анатолій Вітів («Свобода») та Михайло Імберовський заявили, що на Волині склалася надзвичайна ситуація відразу через кілька факторів: невиконання бюджету, підтоплення у північних районах Волині та надмірні карантинні обмеження.

Факторами, які сприяють погіршенню цього, є останні рішення Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій – йдеться у відкритому звереннні обласних депутатів до голови ОДА Юрія Погуляйка, розміщеному на сторінці облради.

Які факти наводять депутати?

Серед факторів, які вимагають негайної реакції голови ОДА, депутати виділяють: 

- невиконання обласного та інших місцевих бюджетів,

- неналежне реагування на численні факти підтоплень у північних районах Волині,

- введення надмірних карантинних обмежень, згубних для функціонування бізнесу та окремих об`єктів спільної власності територіальних громад міст, сіл, селищ області, а саме – лікувально-санаторних закладів тощо.

Серйозне занепокоєння у депутатів Волинської обласної ради викликають останні рішення Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, «які можуть вкрай негативно вплинути на життєдіяльність нашого краю».

Додаткові обмеження, встановлені рішеннями Регіональної комісії від 22 червня та від 2 липня щодо заборони діяльності закладів, заборони регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні, спричинило банкрутство підприємців. Але, не дало змоги, зі слів депутатів, отримати очікуваний результат зі зменшення захворюваності від Covid-19.

«Окрему стурбованість викликає намагання посадових осіб державної влади заборонити лікування та оздоровлення учасників бойових дій у обласних комунальних лікувально-санаторних закладах «Пролісок» та «Лісова пісня», – йдеться у зверненні. 

Водночас депутати зауважують, що фактична бездіяльність Регіональної комісії щодо реагування на підтоплення сільськогосподарських угідь та населених пунктів північних районів області, яке сталося внаслідок випадання надмірної кількості опадів у останній декаді червня, також турбує багатьох людей. Сотні селян і фермерів практично втратили весь майбутній урожай та сподіваються хоча би на якусь допомогу від держави.

Що вимагають депутати?

1. Ввести до складу Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій представників органу місцевого самоврядування – Волинської обласної ради, персонально: Юрія Поліщука, Михайла Імберовського, Ігоря Леха, Володимира Бондаря.

2. Невідкладно скликати засідання Регіональної комісії, на якій розглянути питання щодо підтоплення сільськогосподарських угідь та населених пунктів північних районів області та інші порушені в цьому зверненні проблеми, а також напрацювати відповідні заходи щодо їх вирішення і врегулювання, у т.ч. щодо практичних рекомендацій лікувально-оздоровчим закладам області, які дали би їм змогу працювати, дотримуючись законодавчо встановлених обмежень.

За результатами розгляду цього звернення просимо надати відповідь у строки, передбачені чинним законодавством України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Партія «За майбутнє» визначилася з ключовими кандидатами на Волині
Наступна новина У центрі Луцька відкрилася пекарня і гастробар «Не про хліб»
Останні новини
Схожі новини