Чекати доводиться по півгодини: як Луцьку побороти проблему з маршрутками. ВІДЕО

Чекати доводиться по півгодини: як Луцьку побороти проблему з маршрутками. ВІДЕО

Точка кипіння навколо транспортного безладу в обласному центрі Волині досягає піку.

Вартість проїзду в маршрутках росте, натомість, якість перевезень добряче шкутильгає, – йдеться у сюжеті телеканалу Сфера-ТВ.Луцьк.

Приватні перевізники диктують правила гри, а луцькі владці розводять руками.

«Буває, що маршрутку доводиться по пів години чекати, графіки збиваються», «Що говорити за транспорт… Але складно їх зрозуміти: для тих бензин дорогий.. Одним словом, треба у Верховній Раді збиратися і вибирати нормальних людей, які би навели лад у цій справі», – ось так оцінюють ситуацію з маршрутним транспортом у Луцьку містяни.

Повний безлад коїться і з тролейбусним рухом, скаржаться пенсіонери.

«Доводиться чекати, поки проїде 5-6 15-тих тролейбусів, лише один буде на 40-ий», – кажуть.

Ще одна свіжа новація від міської влади – скасування маршруту №47. Це єдина маршрутка, якою можна було дістатися з 40-го кварталу до Боголюб.

Скаржаться та прагнуть ладу всі, окрім луцької тимчасової влади. Про те, що транспортна система в місті ганебна та несистемна, мимоволі визнає і виконувач обов’язків мера Григорій Пустовіт.

Однак, з його слів, до маршрутних перевезень нині міська влада немає жодного стосунку, ба більше, ніяк не може вплинути на приватних перевізників.

Тож тепер стає зрозуміло, чому виконують чи не усі їхні забаганки. Навіть попри чисельні незручності для лучан.

Впорядкувати питання транспортного безладу не є легко, бо на це потрібна тверда політична воля та прийняття непопулярних рішень, однак, цілком можливо, впевнений екс-Луцький міський голова Богдан Шиба. У 2008-му році тодішній мер підійшов до вирішення цього питання стратегічно.

Відтак, Луцьким підприємством електротранспорту шляхом лізингубуло закуплено 50 нових комфортабельних автобусів, які були напоготові виїхати на маршрути. Саме це і стало для приватників конкретним викликом та стимулом задуматись, перш ніж піднімати ціни на проїзд чи не якісно надавати послуги перевезення.

Саме таке вольове рішення має зараз прийняти і чинна міська влада, запевняє екс-мер Луцька Богдан Шиба.

І світло в кінці тунелю, ніби є – у співпраці з європейськими фінансовими інституціями місто планує купити кілька десятків нових тролейбусів. Проте з досвіду діяльності нинішньої влади є острах, що трапиться, як у відомому анекдоті – або свистків забракне, або акула глуха трапиться. Точніше, або тролейбуси не придбають, або придбають не ті і їздитимуть вони не так…


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Жодного випадку смерті від вакцин в Україні, - Уляна Супрун
Наступна новина Коли закінчиться конфлікт через скандальне будівництво на Кафедральній, 13. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини