Чекаємо на висновок Держпродспоживслужби і будемо вирішувати, - Пустовіт про ринки

Чекаємо на висновок Держпродспоживслужби і будемо вирішувати, - Пустовіт про ринки

Розв'язання питання про відкриття агропродовольчих ринків можливе після відповідного висновку Держпродспоживслужби.

Про це йшлося на зустрічі секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта із суб’єктами підприємництва, що здійснюють свою господарську діяльність на ринках міста Луцька, – йдеться на сайті Луцькради.

Підприємців цікавила можливість відкриття ринків на території нашого міста, зважаючи на постанову Кабінету міністрів №313 від 29 квітня. Вони розповіли, що на сьогодні у Луцьку через карантинні обмеження ці ринки не працюють, а вони несуть втрати. Особливо це стосується продовольчих груп товарів, що мають обмежений термін придатності.

Григорій Пустовіт зазначив, що міська влада діє в межах наданих Законом повноважень та запровадила карантинні обмеження у відповідності до постанови Кабінету міністрів від 11 березня №211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”. Відповідно, усі її рішення зараз спрямовані лише на одне - не допустити неконтрольованого розповсюдження COVID-19, що може спричинити до значних людських втрат.

Що стосується агропродовольчих ринків, то розв'язання питання про отримання дозволу на проведення своєї діяльності можливо після відповідного висновку Держпродспоживслужби.

“Відповідно до постанови головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 р. №14, здійснювати торгівлю продуктами харчування можна на ринках, які мають реєстрацію агропродовольчого ринку, як оператора ринку харчових продуктів відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”. Ми звернулися до Держпродспоживслужби та чекаємо офіційного висновку, які ринки на території міста Луцька зареєстровані як агропродовольчі ринки. Після отримання відповіді будемо радитися і приймати відповідні рішення”, - резюмував Григорій Пустовіт.

Нагадаємо, підприємці ринків Луцька вийшли на протест під міськраду


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутат Волиньради очолив Центр хірургії серця та судин у Львові
Наступна новина Запах присутній, як і на всіх очисних спорудах України, - КП «Луцькводоканал»
Останні новини
Схожі новини