Біля Луцькради зібралися підприємці. Вимагають відкрити ринки

Біля Луцькради зібралися підприємці. Вимагають відкрити ринки
Протест підприємців (фото ІА ВолиньPost)

Підприємці луцьких ринків «Північний», «Лучеськ», «Варшавський», «Старий» та «Пасаж» зібралися на мирний мітинг під стінами мерії у понеділок, 4 квітня.

З 10-ї ранку майже сотня людей протестувала через заборону міської ради відкривати торгові точки, які, зі слів підприємців, відповідають усім вимогам МОЗ щодо торгівлі під час карантину, повідомляє ІА ВолиньPost.

Нагадаємо, що 1 травня підприємці з ринків «Лучеськ» та «Північний» вже збиралися поблизу воріт до своїх павільйонів, адже після виходу постанови головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби в місцях торгівлі харчовими продуктами на ринках країни від 27 квітня, власники торгових точок почали активно готуватися, аби торгівля відповідала усім визначеним нормам.

Держпродспоживслужба провела перевірку і дала «добро» на відкриття, однак під час сесії 30 квітня Луцька міська рада вирішила поки не запускати в роботу ринки міста.

Підприємці скаржаться, що вже встигли закупити продукти для реалізації, а тепер у відчаї, бо не знають, куди дівати увесь товар. Люди переконують, що підготувалися належним чином і готові дотримуватися усіх санітарно-гігієнічних вимог.

Підприємиця з ринку «Лучеськ», яка має там «точку» із насінням, Світлана Остапчук каже, що люди зібралися там із відчаю, їм не потрібні «подачки» від влади, вони просять лише дати їм можливість виживати і заробляти.

«Я підприємець вже 20 років. Наш ринок – маленький, місцевого значення, здебільшого там скуповуються лише мешканці мікрорайону. Навіть коли працював у нормальному режимі, то ніколи не було скупчень. Відстань між рядами – 6 метрів, а 95% речей, які продають на ринку, дозволено реалізовувати: продукти, побутова хімія, розсада. За ці 2 місяці, поки закриті ринки, то ми від влади нічого не отримали, скасували лише єдиний внесок, а орендну плату ми й далі оплачуємо, ніхто нас від цього не звільнив. В нас також є діти, яких потрібно годувати», – каже Світлана Остапчук.

Працівники правоохоронних органів слідкують за тим, аби люди дотримувалися дистанції та були в масках.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині – 16 нових випадків коронавірусу. Померла ще одна людина
Наступна новина Десиканти: сучасні засоби захисту рослин
Останні новини
Схожі новини