Чемпіони світу з академічного веслування з Волині повернулися до тренувань

Чемпіони світу з академічного веслування з Волині повернулися до тренувань

Чемпіони світи з академічного веслування серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату Анна Айсанова і Андрій Сивих повернулися до тренувань в обласній дитячо-юнацькій спортивній школі для осіб з інвалідністю.

Як розповів Суспільному директор закладу Андрій Рожок спортсмени здобули перші місця на Чемпіонаті світу з академічного веслування-2023, що тривав у сербському Белграді впродовж 3-10 вересня.

«Золоту» нагороду здобула членкиня Національної збірної команди України з веслування академічного Анна Айсанова. Найважче, говорить, було долати погодні умови.

«Коли я підійшла до старту, то саме у той момент змінився напрямок вітру. Однією з найбільших цілей цієї гонки у мене було просто не вивернутися», — сказала спортсменка.

Займатися академічним веслування, розповіла 25-річна Анна Айсанова, почала чотири роки тому. Постійно їздить на тренувальну базу у Дніпро.

Каже: у спорт потрапила випадково, коли зустріла тренера Андрія Рожка: Ми з ним познайомилися, я лишила йому свої контакти і він запропонував мені прийти у спортзал і спробувати займатися».

24-річний спортсмен з Луцька Андрій Сивих каже: посів перше місце на чемпіонаті у Белграді у парі з ковельчанином Іваном Купрійчуком. З його слів, статусу чемпіона радіє.

«Мій теперішній партнер — новачок, прийшов недавно, то ми готувалися упродовж 6-7 місяців. Наша дистанція — це два кілометри і ми показали час 7, 35, здається», — зазначив спортсмен.

Андрій Сивих каже: від народження не має ноги, щоб тренуватися і веслувати на човні звичайний протез замінює на спеціальний. «Мені потрібно, щоб нічого не обмежувало мені рухи. У мене клас третій і я гребу з використанням ніг і тому мені потрібно, щоб було зручно і комфортно», — каже лучанин.

Директор обласної дитячо-юнацької спортивної школи Андрій Рожок розповів, що попри війну прагнуть досягати результатів.

«Збори проводяться, навчально-тренувальні збори і міжнародні також. Ми бачимо й по цьому чемпіонату, що виїзди є і люди готуються. Випадкових людей на п'єдесталі немає», — каже керівник спортшколи.

Як додала спортсменка Анна Айсанова, кожного дня, йдучи на тренування, спортсмени борються з небажанням чи особистими моментами.

«Кожного дня ми йдемо на тренування і боремося зі своїми «не хочу», «не можу», «а ще б поспати», тому кожен спортсмен виховує у собі таку рису як цілеспрямованість», — додала спортсменка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У частині Луцька та прилеглих селах не буде світла
Наступна новина На війні перестало битися ще одне героїчне серце військового з Волині
Останні новини
Схожі новини