Через агресію Росії в Сенаті Польщі прийняли резолюцію на підтримку України

Через агресію Росії в Сенаті Польщі прийняли резолюцію на підтримку України

Члени комісії Сенату Польщі з питань закордонних справ висловили солідарність з Україною на тлі нарощування військової активності Російської Федерації біля кордону.

Відповідну резолюцію прийняли на спеціальному засіданні комісії, присвяченій ситуації в Україні, повідомляє Європейська правда з посиланням на Wyborcza.

У заході взяв участь посол України в Польщі Андрій Дещиця, який представив поточну ситуацію в регіоні.

Як зазначив голова комісії Богдан Кліх, прийняття резолюції є тим більш необхідним з огляду на «незрозуміле рішення більшості Сейму, який відмовився прийняти резолюцію з закликом зупинити «Північний потік-2».

У резолюції йдеться, що «кількість військ, оснащених танками, важкою ствольною та ракетною артилерією, броньованою піхотою, безпілотниками та бойовою авіацією, небезпечно зростає, а посилена активність російського флоту спостерігається в Чорному морі, де всупереч міжнародному праву було оголошено про блокаду Керченської протоки».

Зазначається, що є інформація, що сепаратисти просять владу Москви приєднати непокірні регіони до Російської Федерації, і «ця спроба ескалації напруженості повинна трактуватися як продовження стратегії дестабілізації Європи».

«Комісія вважає, що дії Російської Федерації є загрозою безпеці на нашому континенті, а також черговою спробою поставити під сумнів принцип недоторканності кордонів у Європі», – йдеться в документі.

У ньому комісія закликає «владу Російської Федерації зупинити подальшу ескалацію напруженості та дестабілізацію ситуації з безпекою в регіоні, і просить лідерів держав-членів НАТО ініціювати консультації відповідно до статті 4 Вашингтонського договору, визнаючи, що лише жорстка позиція країн, асоційованих з ЄС та НАТО, може запобігти подальшій військовій ескалації та війні».

Комісія також звернулася до «людей доброї волі підтримати українських патріотів у захисті суверенітету своєї батьківщини».

Нагадаємо, 21 квітня президент Росії Володимир Путін пригрозив жорсткою відповіддю на дії інших країн, які, на його думку, загрожуватимуть інтересам безпеки РФ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус в Україні: понад 16 тисяч нових хворих та майже 500 смертей
Наступна новина Назвали ймовірну причину пожежі у Луцьку, в якій загинули дві жінки й чоловік
Останні новини
Схожі новини