Через відсутність мера у Луцьк не хочуть заходити інвестори, – Шиба

Через відсутність мера у Луцьк не хочуть заходити інвестори, – Шиба
Богдан Шиба (Фото: ІА Конкурент)

Екс-мер Луцька Богдан Шиба заявив, що відсутність міського голови значно вплинула на місто за останні 2 роки. На його думку, одна із головних проблем – відсутність системного підходу до міської господарки. 

Про це Шиба розповів у коментарі «Першому».

«Це однозначно вплинуло у всіх розуміннях. І стратегічно із нами ніхто не рахується, і в господарці міста системна робота відсутня. Це, наприклад, на дорогах видно, вони почали зараз вилущуватися. Але проблема не втому, що недостатньо коштів виділяється, недостатньо будуються дороги. Це говорить про те, що нема господаря і ніхто правильно не займається експлуатацією міського господарства. На цьому треба розумітися і тим займатися кожного дня», – каже Шиба. 

І додає, що без міського голови складніше говорити про гарантії із інвесторами та потенційними грантодавцями:

«Звичайно, інвестори не хочуть іти. Те, що роздають земельні ділянки під житлове багатоквартирне будівництво - це не інвестиції, це дерибан. А у інших напрямках серйозне відставання. Навіть якщо подивитися на ті кошти, які надходять на енергозбереження, два-три роки тому Луцьк був на лідируючих позиціях, отримував багато грантових коштів, кредитних коштів. Зараз ми значно скотилися вниз - ми в останній п'ятірці по Україні». 

Читати також: Два роки без мера: чи нашкодило це Луцьку?

Шиба натякає, що навіть у статусі нинішнього виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта закладена відсутність конкретної відповідальності: «Ті люди можуть собі говорити, що хочуть, але вони ніякої відповідальності не несуть, з ними не можна домовлятися. Вони ж самі кажуть, що вони не обов'язки виконують, а тільки повноваження. Це означає, що вони можуть робити, що хочуть, а відповідати не будуть».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку піймали двох чоловіків, які кинули у будинок коктейль Молотова
Наступна новина Повний список кандидатів у президенти України
Останні новини
Схожі новини