Через відсутність світла Луцький зоопарк працює в критичних умовах

Через відсутність світла Луцький зоопарк працює в критичних умовах

Луцький зоопарк через дефіцит світла продовжує працювати в критичних умовах. Із 23 листопадаа на комунальному підприємстві електроенергію отримували по 2-3 години двічі на добу. За такий короткий час обігрівачі не могли забезпечити теплом підопічних на належному рівні. Його ж наразі потребує значна частина колекції: примати, холоднокрові, папуги, лемури. Якщо температура буде знижуватися, до цього переліку додадуться й інші види.

Про це розповіли на сторінці КП «Луцький зоопарк» у фейсбуці. 

«Виходимо з ситуації різними способами. Наприклад, гріємо когось пляшками з теплою водою. Або даємо приматам додатково ковдри. При цьому, усвідомлюючи, що є безліч викликів щодо безпеки наших підопічних, працівники на території зоопарку чергують цілодобово. Навіть приготування їжі в умовах відсутності подачі електроенергії стало тим ще випробуванням», – розповіли працівники звіринця.

 Входячи у 10-й місяць повномасштабної війни, вкотре чудово усвідомили, це хоч і важко без світла, але важливо – що без росії.

Керівництво підприємства потурбувалося про закупівлю альтернативних джерел тепла. Але, з огляду на ситуацію в державі, постачання придбаного генератора затримується. І цей термін, відповідно до умов договору, може становити чотири тижні. Тож на підприємстві готуються до викликів, які можуть постати у найближчому майбутньому. 

«Усі підопічні колекції живі-здорові, а колектив працює з вірою у Збройні сили України. Ми знаємо: найтемніше перед світанком. І немає навіть найменшого сумніву, що цю російську чорноту здолаємо», –  зазначили в адміністрації зоопарку. 

Читайте також: З російського полону звільнили ще одного волинянина


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З російського полону звільнили ще одного волинянина
Наступна новина У неділю не буде світла в значній частині Луцька
Останні новини
Схожі новини