Черг на ПЛР-дослідження на Волині фактично немає, – очільниця обласного лабораторного центру

Черг на ПЛР-дослідження на Волині фактично немає, – очільниця обласного лабораторного центру
Фото ілюстративне

На Волині майже вдалося уникнути черг на ПЛР-дослідження на коронавірус. Раніше людям доводилося чекати результатів приблизно тиждень.

Про це йшлося у п’ятницю, 4 вересня, під час брифінгу в ОДА, повідомляє ІА ВолиньPost. 

В. о. генерального директора ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» Ігор Кузін розповів, що комісія Центру громадського здоров’я перебувала в області дві доби. Вона перевірила діяльність лабораторії та обласного лабораторного центру. Ігор Кузін нагадав, що на Волині за весь період захворіли на коронавірус 5723 особи, ситуація із захворюваністю є керованою.

«Те, що ми, на жаль, побачили на вулицях, у закладах громадського харчування, об’єктах… Прихильність до дотримання карантинних вимог є доволі низькою. Близько 40% осіб не використовують маски, коли заходять у місця закритого типу. Це є однією з проблем», – сказав він.

За словами Ігоря Кузіна, лабораторія переїжджала на нове місце, тому були затримки з отриманням результатів ПЛР-тестування. Наразі в лабораторії є достатнє технічне забезпечення, аби тестувати. Планують, що за добу робитимуть біля 1000 тестів. Утім є проблеми з пріоритетністю проведення тестувань, тобто дослідження проводять однаково, наприклад і людям з підозрою на COVID-19, і тим, хто виїжджає за кордон.

«На жаль, в області працює лише одна лабораторія, де роблять ПЛР-тестування. Є ідеї запустити додаткові, у тому числі на базі обласної клінічної лікарні», – повідомив в.о. генерального директора ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України».

Головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко додала, що на сьогодні фахівці проводять 500-600 ПЛР-тестувань. Лабораторний центр закупив нове обладнання, тож згодом кількість тестувань збільшиться.

«Зараз уже фактично черги немає. Ми плануємо за вихідні вийти на 0», – зазначила Янко.

Нагадаємо, за останню добу на Волині зареєстрували 61 випадок захворювання на COVID-19. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гостям – вхід заборонений. Як живеться луцьким студентам у гуртожитках на карантині
Наступна новина Підрахували, яку заставу платитимуть кандидати у мери та депутати на місцевих виборах на Волині
Останні новини
Схожі новини