Черги біля луцького військкомату скоро зменшаться

Черги біля луцького військкомату скоро зменшаться

Черги біля луцького військкомату скоро зменшаться, каже військовий комісар обласного центру Василь Худик.

Нагадаємо, минулого тижня Волинське телебачення інформувало про звернення від глядача. Чоловік повідомив, що кожної середи десятки людей годинами перебувають на вулиці біля військового комісаріату. Керівництво установи лише нині, після нашого письмового звернення, прокоментувало цю ситуацію.

Черга біля військового комісаріату збирається щосереди. І на вулиці, і у приміщенні установи — аншлаг, кажуть ті, хто стоїть у черзі.

Військовозобов’язаний Віталій Оніщук каже, що, аби змінити місце прописки і отримати тут відповідну печатку, його спершу відправляють на медкомісію.

– Бюрократія, просто знущаються, бо ти висиш, як на гачку. Хочеш, щоб вони щось зробили, будь ласка, виконай всі їхні  вимоги, а чи вони законні, тут сумнів приходить однозначно, – обурюється Віталій Оніщук.

Проводити прийом громадян з особистих питань лише один день на тиждень — це розпорядження столичного керівництва, пояснює військовий комісар Василь Худик. У зв’язку із ажіотажем, це обіцяють змінити.

– Звернулись ми з клопотанням до вищого командування, щоб дозволили нам здійснювати прийом 2 рази на тиждень. Попередньо ми погодили і дозвіл отримали. Тому ми з 20-го лютого будемо проводити, за необхідності, 2 рази в тиждень – вівторок і четвер, – повідомив Василь Худик.

Щодо військово-лікарської комісії, куди направляють усіх, хто звернувся до військкомату, комісар таку вимогу пояснює це тим, що кожен військовозобов’язаний раз на 5 років має проходити медогляд.

– Я не вважаю це способом тиску, по-перше, це – військово-лікарська комісія безкоштовна.  

– Але ж печатку ви не поставите, поки людина не пройде військово-лікарську комісію?

– Людина з метою зміни місця проживання пише заяву, термін розгляду заяви – 10 діб. Військово-лікарську комісію можна пройти за 2 години. Якщо ви ухиляєтесь, то ми притягуємо вас до адміністративної відповідальності.

– Але печатку при цьому поставите чи ні?

– Печатку поставимо!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ринок нерухомості Києва, пограбування у Ковелі та розмова з Георгієм Шевчуком: ТОП-3 новин 13 лютого
Наступна новина На Волині у маршрутки під час руху відвалилося колесо. ФОТО
Останні новини
Схожі новини