«Червона зона»: влада вимагає, аби автобуси об'їжджали Луцьк

«Червона зона»: влада вимагає, аби автобуси об'їжджали Луцьк

Курсування автобусів повинне здійснюватися в об’їзд Луцька, або ж до меж міста, оскільки обласний центр відноситься до «червоного» рівня небезпеки поширення СОVID-19.

Про це розповіла «Суспільному» начальниця управління транспорту облдержадміністрації Наталія Остапкович.

Напередодні, усім перевізникам надіслали листи про дотримання карантинних норм, - каже чиновниця. Згідно з цими нормами перевізники не мають права заїжджати до міста, яке перебуває у "червоній" зоні.

Будь-яке транспортне сполучення має бути припинене:

"Забороняється перевезення пасажирів у місто Луцьк, по місту Луцьку, у міському, приміському, міжміському і міжобласному сполученню. Також у залізничному сполученні", - каже Наталія Остапкович.

Рішення Державної комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій і постанова уряду є обов’язковими для виконання. "Усі перевізники повідомлені про відповідальність за порушення карантинних норм", - каже начальниця управління транспорту.

Контролювати роботу перевізник має управління Укртрансбезпеки і патрульна поліція. Припиняти роботу автостанцій посадовці з управління транспорту облдержадміністрації не мають повноважень. Вони лише можуть попередити перевізників про відповідальність за недотримання карантинних норм.

Сьогодні, 6 серпня, автобуси вийшли у рейси, розповіла директорка обласного підприємства автобусних станцій Інеси Корнейчук і у Луцьк вони заїжджають.

Нагадаємо, державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій внесла Луцьк до «червоної зони», де не можна працювати ресторанам, розважальним центрам, спортзалам, дитсадкам та громадському транспорту. Луцька міська рада сказала, що рішення не виконуватиме.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розповіли, хто у Луцьку може безкоштовно протестуватись на коронавірус
Наступна новина Зеленський призначив п'ять суддів на Волині
Останні новини
Схожі новини