Дитсадки, ресторани і транспорт працюватимуть, – рішення луцької мерії

Дитсадки, ресторани і транспорт працюватимуть, – рішення луцької мерії
Фото ілюстративне

Луцька міська рада не погодилась з рішенням державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуаціях, яка внесла Луцьк до «червоної зони».

У понеділок, 3 серпня, депутати вирішили не зупиняти громадський транспорт, а також не закривати ресторани, спортзали, торгово-розважальні центри та дитячі садки.

Нагадаємо, державна комісія визначила Луцьк як «червону зону» – місце з найбільшими карантинними обмеженнями.

Згідно з цим рішенням, у місті потрібно закрити усі заклади та зупинити громадський транспорт.

Після заяв луцьких чиновників про незгоду з цим в МВС пригрозили відповідальністю за померлих від коронавірусу містян.

Колективне звернення проти закриття закладів підписали луцькі ресторатори.

3 серпня Луцькрада зібралась на позачергову сесію, аби офіційно висловити незгоду з рішенням державної комісії ТЕБ та НС.

«Врахувавши всі показники захворюваності, ми вирішили визнати рішення державної комісії неконституційним, а також продовжити роботу навчальних закладів, транспорту, ресторанів – продовжити нормальну життєдіяльність міста. Поліцію ми закликаємо утриматись від штрафів підприємств, які продовжать працювати», – сказав заступник міського голови Костянтин Петрочук.

Читайте також: Обладнання для ресторанів

«Місто Рівне – наш сусід. За населенням воно майже таке ж, як і Луцьк. Станом на 29 липня (коли приймала рішення державна комісія) в Луцьку за тиждень був 91 хворий, в Рівному – 153. Загалом у Луцьку на той момент було 880 хворих, в Рівному – 1835. Чому тоді Луцьк опинився в червоній зоні, а Рівне ні? Пояснення міністра охорони здоров’я Максима Степанова про те, що існує якась спеціальна формула, нелогічні», – додав радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

За це рішення проголосували 26 депутатів. Воно стосується Луцька, а також Прилуцького старостинського округу.

Окрім цього, мерія звернулась до президента та Верховної Ради із проханням скасувати внесення Луцька до червоної зони епідемічної небезпеки.

Міська рада також хоче виділити гроші на юридичну допомогу підприємцям, яких оштрафують за продовження роботи під час карантинних обмежень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Змінили розклад приміських потягів, які курсують через Луцьк
Наступна новина В'їхати до червоної зони можна лише на власному транспорті, – міністр Степанов
Останні новини
Схожі новини