Чи буде щось на місці будиночка з мавпами, який згорів у Луцькому зоопарку

Чи буде щось на місці будиночка з мавпами, який згорів у Луцькому зоопарку

Дерев’яний будиночок, який згорів під час пожежі у Луцькому зоопарку разом із трьома мавпочками, розібрали наступного дня після трагедії.

Чи планують щось звести на його місці, про це розмовляли під час засідання бюджетної комісії у Луцькій міській раді, – інформує ІА «Волинські новини».

Як повідомила директорка КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко, найближчим часом на місці згорілого будиночку, де мешкали мавпи породи чорночубий мангобей, нічого не будуватимуть.

«Ми не будемо нічого будувати на місці будиночку, що згорів. Його розібрали. Йде зима і ми хочемо дооблаштувати існуючі вольєри та перевірити їх на техніку безпеки. На даний момент ми можемо справитися самі, але на більш грандіозні проекти на наступний рік нам потрібні будуть кошти», – зазначила керівниця зоопарку.

З її слів, у найближчому часі потрібно дуже ретельно обстежити стан кабелів та освітлення у зоопарку, остання грандіозна реконструкція якого відбулася у 2015 році.

На даний момент Луцький зоопарк має чотирьох постійних спонсорів, які опікуються тиграми, левами, червоними мавпочками та павичами.

«Якщо Луцький зоопарк витрачає щороку на харчування тварин півтора мільйона гривень, то це тільки завдяки спонсорам. Для порівняння, в Одеському зоопарку ця сума становить 15 мільйонів, а в Київському – 30 мільйонів гривень», – наголосила Людмила Денисенко.

Вона додала, що пандемія значно вплинула на роботу Луцького зоопарку. І хоча цього року кількість екскурсій дещо відновилася, але не на такому рівні, як до пандемії.

Керівниця зоопарку додала, що за останній рік витрати комунального підприємства зростають, а ось доходи зменшилися.

«За останні роки за бюджетні кошти ми не придбали жодної тварини. Це все завдяки співпраці з іншими зоопарками і не лише з України», – каже жінка.

Вона скзаала, що наступного року до Луцького зоопарку привозити нових тварин не будуть, а наявний бюджет спрямують на посилення заходів безпеки та додаткову комплектацію.

Нагадаємо, у Луцькому зоопарку в пожежі загинуло три мавпи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Прем'єр-міністр України їде на Волинь
Наступна новина Новий варіант «Дельта»-штаму вже в Україні. У яких містах
Останні новини
Схожі новини