«Немає ризику захворіти на COVID-19 шляхом провітрювання квартири», - Супрун

«Немає ризику захворіти на COVID-19 шляхом провітрювання квартири», - Супрун

Ексміністерка охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, що захворіти на коронавірус провітрюючи квартиру – неможливо. Втім,  у задушливому приміщенні ризик "зловити" якийсь вірус, бактерію чи грибок зростає.

Про це вона розповіла на своїй сторінці у фейсбуці.

«Здебільшого COVID-19 передається через контакт з краплями, що утворюються в процесі дихання, кашляння чи чхання від інфікованої людини. Тож вірус не залетить у ваше відчинене вікно, наче кажан, і таким чином не заподіє лиха», – зауважує Уляна Супрун.

Поки науковці вивчають як довго вірус може затримуватися в повітрі, як на нього можуть впливати температура чи вологість, чи може теоретично людина його вдихнути і скільки та поки з'ясовують багато інших, пов'язаних з цим питань.

«Але пам'ятайте, якщо просто відчинити вікно для провітрювання — ви не наразите себе та свою родину на небезпеку. Навпаки, доказові рекомендації щодо захисту від COVID-19 заохочують частіше провітрювати приміщення.

У непровітрюваній кімнаті частинки бруду та пилу довше зависають у повітрі, тому можуть бути додатковими подразниками та носіями бактерій і вірусів.Особливо задушлива кімната небезпечна для немовлят, в яких важке, сухе повітря може викликати симптоми, схожі на застуду — нежить, чхання та кашель», – наголошує Супрун. 

Провітрюйте якомога частіше, здійснюйте вологе прибирання, очищуйте поверхні за допомогою мийних засобів або ж дезінфекторів. 

«Дозволяйте собі іноді виходити на прогулянку, щоби подихати свіжим повітрям (але дотримуйтеся правил, які діють у вашому місті). Краще рано вранці чи пізно ввечері, коли менше людей та простіше тримати дистанцію. Прогулянки корисні і для легенів, і для м’язів, і для розхитаних карантином нервів», – додала вона. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Інші дерева на Лесі Українки теж можуть впасти», - заступник луцького мера
Наступна новина Замовте гардини у Луцьку, не виходячи з дому: не дайте карантину зіпсувати свято
Останні новини
Схожі новини