Чи можна класти асфальт у дощ: відповідь головного комунальника Луцька

Чи можна класти асфальт у дощ: відповідь головного комунальника Луцька
Джерело фото: Фейсбук

Директор департаменту ЖКГ Луцької міськради Юрій Крась розповів, що при незначних опадах можна укладати асфальт. 

Про це він розповів у коментарі «Першому».

Нагадаємо, вчора ввечері, 10 грудня, на перехресті вулиць Дубнівської та Карпенка-Карого комунальники укладали асфальт, коли на вулиці йшов легкий дощ. Один із користувачів Фейсбук опублікував світлини з місця та написав коментар, у якому обурився тим, що асфальт кладуть у таку погоду.

За словами Юрія Крася, якщо опади незначні, укладання асфальту допускається. 

«Якщо подивитись на каток, то він взагалі змочується водою. Зверніть увагу на ці великі віброкатки – вони всі мокрі. Якщо йде легкий дощик, як вчора, в цьому немає ніякої небезпеки для асфальту, оскільки опади встигають випаруватись на розігрітому до 150 градусів асфальті. Але якщо йде великий дощ, тоді вже небажано», – пояснив він.

За його словами, за підрядником постійно спостерігає технагляд, який контролює хід робіт.

«Підрядник дає гарантію сім років на цю дорогу. Взагалі, поки що немає зауважень до цього підрядника. Є двори, на яких ремонтували покриття у грудні, і вони 3-4 роки прекрасно стоять, і ніхто на них не скаржиться», – розповів чиновник. 

Також він запевнив, що сьогодні на перехресті планують завершити роботи з укладання асфальту. Ремонт тротуарів на Дубнівській обіцяють завершити до наступного року. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині найбільше подешевшало пальне
Наступна новина Вночі у Луцьку горів Сервісний центр МВС. ФОТО
Останні новини
Схожі новини