Чи побачить Луцьк туристичний бум?

Чи побачить Луцьк туристичний бум?

До Луцька приїздить більше туристів з інших областей України, ніж з-за кордону.

Найбільше їх приваблють невисокі ціни та фестивалі.

Скаржаться ж туристи на малу кількість ресторанів, готелів та обмежений час роботи закладів, – такі  результати  оприлюднили львівські маркетологи, – інформує Суспільне Волинь

Дослідження проводили на замовлення міської ради Луцька, розповіли начальник управління розвитку та промоції Луцька Катерина Теліпська і директор соціологічної агенції Мар’яна Малачівська-Данчак.

– Воно розроблене не для того, щоб вплинути якось на туристичну привабливість. На туристичну привабливість вплинуть наші дії, які ми здійснимо, і висновки, зроблені після цього дослідження. Результатом нашої роботи після цього дослідження може стати туристичний бум. Коли він буде? Мені важко сказати, – розповіла Катерина Теліпська.

– Ці показники є важливими, щоб міські управлінці розуміли, в якому напрямку потрібно працювати, що потрібно вдосконалювати, куди далі розвиватися, на яких туристів орієнтуватися. Без цих показників дуже складно. Це як сліпі кошенята – вони не знають, у якому напрямку працювати, – каже Мар’яна Малачівська-Данчак.

З її слів, соціологи оцінили індекс туристичної привабливості Луцька в 4,34 бала з 5-ти можливих:

– Гарні площі, по яких можна прогулятися. Це історична спадщина, яка приваблює та зацікавлює туристів, Замок Любарта.

В післяобідню пору в історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк» не людно. Потрапила до замку Дар’я, туристка з Вінниці. Заплативши за вхід, каже жінка, не побачила половину локацій замку Любарта:

– Цікаво, але половина закрита. Там в’язниця закрита, то закрите. Піднялися на парапети.  Дуже брудне місто…

Щоправда, не всі туристи так скептично налаштовані до туристичної привабливості Луцька. Приміром, Наталії наше місто сподобалось:

– Дуже гарне місто, тут дуже багато історичних пам’яток. Я би рекомендувала всім своїм знайомим і друзям відвідати його.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Майже півмільйона українців оплачують проїзд у транспорті електронними квитками
Наступна новина У Луцьку вшанували пам’ять загиблого капітана Віктора Мандзика
Останні новини
Схожі новини