Чи продовжать карантин після 24 квітня? Думки експертів

Чи продовжать карантин після 24 квітня? Думки експертів
Фото Ірина Кабанова

Карантин в Україні спершу мав тривати до 3 квітня, однак його продовжили до 24 квітня. Втім усе більше думок висловлюють і експерти, і представники влади, що обмеження не закінчаться і 24 квітня.

Так, зокрема міністр МВС Арсен Аваков припустив, що карантин у країні може тривати ще два місяці. А за оптимістичними прогнозами, до нормального життя українці зможуть повернутися після 15 травня, – пише 24 канал.

Його заступник Антон Геращенко окреслив, що лише у цей час буде розгортатися пік коронавірусу. Прогнозують, що це станеться 15 – 25 квітня. Відповідно, через це ймовірно і буде продовжений карантин.

Прем'єр Денис Шмигаль висловився, що українці мають заробляти гроші, а економіка не простоювати. Тому ймовірно, карантин таки послаблять. Однак буде це не менш ніж через 2 – 3 місяці після його введення.

Що думають українці?

87% українців бачать реальну загрозу поширення коронавірусу в Україні. Проте лише 51% вважає, що Covid-19 може зачепити їхню родину. Такі результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг". А серед найбільших страхів наразі – зараження коронавірусом і зниження доходу.

Також 83% підтримують можливу заборону на проведення масових заходів, страйків, мітингів в умовах надзвичайної ситуації в країні. Однак, третина все ж висловлюється за те, що карантин був правильним рішенням влади.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Медична допомога волинянам з коронавірусом - безкоштовна, - заступниця голови ОДА
Наступна новина У Луцьку перекриють вулицю Рівненську
Останні новини
Схожі новини