На Великдень і травневі свята карантин не посилюватимуть, – Шмигаль

На Великдень і травневі свята карантин не посилюватимуть, – Шмигаль

В Україні не будуть посилювати карантин на Великдень і травневі свята, однак посилять контроль за дотриманням встановлених обмежень.

Про це під час засідання Кабміну 28 квітня заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише ТСН.

За його словами, особливо контролюватимуть дотримання соціальної дистанції та маскового режиму під час святкових богослужінь.

«У місцевої влади залишаються інструменти, аби швидко реагувати та посилювати певні карантинні обмеження в разі різкого збільшення кількості нових випадків. Саме такі принципи адаптивного карантину довели свою ефективність, і цей механізм буде збережено й надалі», – наголосив глава уряду.

Прем'єр зауважив на дієвості адаптивного карантину, який продовжили в Україні до кінця червня. Протягом минулого тижня три області залишили «червону» зону – це Чернівецька, Львівська та Одеська. Нині на «жовтому» рівні вже шість областей.

«Фактично у всіх областях ми бачимо зниження кількості нових випадків та госпіталізацій. Ще декілька регіонів найближчими тижням, або навіть днями зможуть послабити карантинні обмеження», – повідомив Денис Шмигаль. 

Як повідомлялося, влада разом з представниками церков дійшли згоди щодо таких умов відвідування церков: зменшити тривалість богослужінь, але збільшити їхню кількість, двері в храмах мають бути постійно відчинені, забороняється прикладатися до хрестів, ікон, святинь, у храмі потрібно буде перебувати в масці, а також дотримуватись дистанції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гузь з іншими нардепами вимагає у міністра освіти позбавити Киву звання кандидата наук
Наступна новина В Олиці прибрали замок Радзивіллів
Останні новини
Схожі новини