Чи шкідливо сидіти «нога на ногу»: пояснення Мінохорони здоров'я

Чи шкідливо сидіти «нога на ногу»: пояснення Мінохорони здоров'я
Джерело фото: Укрінформ

У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, що схрещувати ноги під час сидіння – не шкідливо.

Проте якщо ви любите сидіти так довго, ведете малорухливий спосіб життя, це таки може завдати шкоду організму, повідомили у прес-службі Мінохорони здоров’я.

Перехрещення ніг вище коліна під час сидіння може викликати незначне тимчасове підвищення тиску. Якщо у вас нормальний тиск - це не матиме серйозних наслідків. Водночас, якщо у вас є проблеми з тиском, краще уникати тривалого сидіння в позиції з перехрещеними ногами. Схрещування ніг в області гомілок не викликає підвищення тиску.

«Виключно сидіння «нога на ногу» не може бути єдиною причиною варикозу вен. Тривале сидіння чи стояння в одній позі загалом, а не лише зі схрещеними ногами, призводить до цієї хвороби. Загалом у якій би позиції ви не сиділи, тривале сидіння погано впливає на організм. Тож вставайте кожні півгодини, принаймні на 5 хвилин, – пояснюють спеціалісти. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Фейсбук заборонив публікації з натяками на секс
Наступна новина Чому постійно хочеться спати
Останні новини
Схожі новини