«Тут недорого». Чому іноземці їдуть навчатись у Луцьк

«Тут недорого». Чому іноземці їдуть навчатись у Луцьк

Щонайменше 50 іноземців щороку приїздять навчатись у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. Найбільше – з Намібії, Нігерії та Гани. Є також студенти з Сенегалу, Алжиру, Лівії, Китаю, Польщі, Узбекистану, Литви.

Вступають іноземці зазвичай на факультет міжнародних відносин чи економічний, та останнім часом почали обирати біологію і психологію, - йдеться у сюжеті Сфера.Тв-Луцьк.

Секретар приймальної комісії з набору іноземців Максим Войчук запевняє, що сюди їдуть за якісною та недорогою освітою.

«Одразу по приїзду їм надається гуртожиток, а далі все залежить від них – частина студентів залишається в гуртожитках, а частина воліє знімати квартиру. Більшість студентів після отримання дипломів повертається додому. Часто вони влаштовуються на вигідних посадах. Наприклад, один з випускників зараз проходить конкурс на роботу в міністерстві закордонних справ у Лівії», – розповідає представник СНУ.

Студент з Нігерії Адідайо переконує, що обрав навчання в Україні не через ціну, а через якість освіти.

«На лекціях тут комфортніше – більший об’єм інформації, який можна в подальшому застосувати у своїй країні. Я вивчаю міжнародні економічні відносини», – розповів хлопець.

Студентка з Африки Анна обрала Україну, бо про неї свого часу почула від дідуся.

«У нас є вузи, але тут освіта краща», – каже дівчина. Вона живе на зйомній квартирі, бо умови в гуртожитку не сподобались.

Томас з Узбекистану переконує, що йому дуже подобається українська мова. 

«Перші три місяці було дуже важко спілкуватись українською, але в мене з’явилось багато друзів і стало легше. Я не вивчав конкретно мову – просто навчився», – каже він.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Найбільша біда майстрів – пінтерест та інстаграм», – луцька стилістка Катерина Ляшенко
Наступна новина «За 5 років змін в Україні не так вже й багато», - Олег Сенцов
Останні новини
Схожі новини