Чим небезпечна для здоров’я їжа ночами

Чим небезпечна для здоров’я їжа ночами

На думку наукових фахівців, їжа ночами може стати серйозним фактором розвитку різних проблем зі здоров’ям. Вчені відзначають, що найбільш правильним є вживання їжі у відповідності з природними добовими ритмами, які залежать від рівня освітлення.

Іншими словами, щільно їсти потрібно в період найбільшої активності організму – в світлий час дня, переконані експерти, – пише Портал про здоров’я.

Ця заява прозвучала після того, як дослідження, що охопило близько 12 тисяч громадян США, показало: майже третину всієї кількості їжі за добу вживається людьми по вечорах, які тягнуться аж до укладання в ліжко. Дана звичка дуже небезпечна для здоров’я, застерегли вчені. Виявилося, що у всіх випробовуваних, для яких їжа ночами була звичайним явищем, вранці спостерігали підвищений артеріальний тиск, а також і високі показники цукру. Дані симптоми – типова картина передіабету.

Лікарі розглядають переддіабет як «сіру зону», що знаходиться між нормою і цукровим діабетом 2 типу. Велика частина людей з передіабетом – це пацієнти, у яких в подальшому дане захворювання розвинеться практично гарантовано. Таким чином, їжа ночами може бути небезпечна в плані ризику розвитку не тільки передіабету, але і діабету.

Крім цього, звичка вживати їжу в пізній час підриває здоров’я, підвищуючи ризик серцевих захворювань та гіпертонії. Також їжа ночами небезпечна для фігури. Метаболізм в цей час доби такий, що велика частина з’їдених калорій йде в жирові запаси.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Стрес чи щастя: хто зі знаків зодіаку не любить шопінг
Наступна новина У Володимирі проводять розкопки середньовічного оборонного валу. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини