Чиновник Держгеокадастру вимагав у волинського підприємця 20 тисяч доларів хабара. ФОТО

Чиновник Держгеокадастру вимагав у волинського підприємця 20 тисяч доларів хабара. ФОТО
Вирішення земельного питання чиновник оцінив у 552 тисячі гривень (фото Департаменту захисту економіки Національної поліції України)

У Луцьку затримали чиновника Держгеокадастру, який вимагав та отримав від підприємця за вирішення земельного питання 20 тисяч доларів США неправомірної вигоди (еквівалент у національній валюті 552 тисячі гривень).

Про це інформують на сторінці Департаменту захисту економіки Національної поліції України у Facebook.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що на хабарі піймали керівника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Олеся Іващенка.

Оперативники управління захисту економіки у Волинській області Нацполіції України спільно з військовою прокуратурою Західного регіону зібрали матеріали корупційної діяльності вищого керівництва Держегеокадастру Волинської області.

Згодом посадову особу призначили на керівну посаду Держгеокадастру у Сумській області.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що, перебуваючи на посаді в. о. начальника управління Держгеокадастру у Волинській області, посадовець вимагав від підприємця 20 тисяч доларів США неправомірної вигоди.

Вказана сума включала в себе вирішення таких питань: направлення проекту землеустрою на експертизу та її подальше погодження службовими особами Держгеокадастру України.

До моменту призначення на нову посаду, а саме на посаду одного з заступників начальника Держгеокадастру в Сумській області, посадовець підписав усі необхідні документи для проведення відповідної експертизи.

3 квітня працівники Управління захисту економіки у Волинській області за процесуального керівництва прокуратури Західного регіону України затримали фігуранта під час одержання 20 тисяч доларів США хабара біля власного автомобіля.

Проводять слідчі дії. Відкрили кримінальне провадження.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 3 квітня. ФОТО
Наступна новина У НСК «Олімпійський» кажуть, що не отримували від Зеленського заяви про дебати
Останні новини
Схожі новини