Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 3 квітня. ФОТО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 3 квітня. ФОТО
Волиняни масово палять суху траву

Поліцейський підробив важливий документ. Горять гектари сухої трави. Шахраї атакують підриємців… Середа на Волині минула не без пригод.

Перший стежив за усіма пригодами, які сталися у Луцьку і на Волині протягом сьогоднішнього дня. До вашої уваги – добірка найцікавіших з них. В огляд увійшла також інформація про події попередніх днів, про які стало відомо тільки у середу, 3 квітня.

Волинянин відповість за зберігання зброї

У Любомльському районі 45-річний місцевий житель незаконного зберігав боєприпаси. Йому загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі. У березні цього року у нього вдома знайшли та вилучили 12 набоїв калібру 5,6 мм. Згідно з висновком експерта вилучені у волинянина набої є придатними для стрільби боєприпасами.

Злодії зняли металеву огорожу

У селі Печихвости в Горохівському районі невідомі зняли металеву огорожу. Мешканці вранці помітили, що з території місцевого фельдшерсько-акушерського пункту зникли 6 секцій металевої огорожі вартістю 55 гривень кожна. Найімовірніше злодії поцупили огорожу, щоб здати її на металобрухт. 

Самовільно різали дуби у лісі

Лісова охорона Торчинського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ» та працівники групи оперативного реагування підприємства 2 квітня затримали чоловіків, які самовільно зрізали дуби та намагалися вивезти деревину з лісу. Спочатку поблизу лісу під час рейду лісівники помітили підозрілий автомобіль і викликали групу оперативного реагування підприємства. Згодом на те ж місце прибули чоловіки – уже на мікроавтобусі, яким і намагалися вивезти деревину з лісу. Саме на цьому лісівники і затримали обидві автівки, у яких було 5 осіб. У легковику виявили бензопилу, у бусі – 7 дубових колодок.

Горять гектари сухої трави

На Волині зафіксували вісім випадків загорань сухої рослинності. Зокрема горіли чагарники, самосів та суха трава на площі півтора гектара біля траси Ковель-Ягодин в селі Люблинець Ковельського району, 0,05 га сухої трави на території дачного масиву «Калина» у Ковелі, 0,4 га сухої трави поблизу села Красноволя Любомльського району, гектар трави і чагарників поблизу селища Ратне на урочищі «Нивки», 0,06 га сухої трави у селі Липини Луцького району, 0,15 га – у селі Конище Ратнівського району, 0,4 га сухої трав та очерету поблизу селища Турійськ, 2 гектари сухох трави і чагарників в селі Мощена Ковельського району. Причиною цих випадків стало необережне поводження з вогнем невстановлених особ. Загорання у всіх випадках ліквідовані.

Поліцейський підробив документ

Волинський поліцейський підробив договір користування правом виїзду за кордон. 20 квітня 2017 року правоохоронец у приміщенні АЗС у Володимирі-Волинському з метою подальшої реалізації та надання законності перебування на території України автомобіля марки «Volkswagen Passat» на польській реєстрації, яким на той час керував, підробив офіційний документ – договір користування правом виїзду за кордон, посвідчений нотаріусом у Республіці Польща.

У нотаріально посвідчений бланк договору, який придбав у невідомої особи, він власноруч кульковою ручкою польськими літерами та цифровими записами вніс завідомо неправдиві відомості. Опісля він також поставив на документі підписи від імені сторін договору.

Унаслідок підроблення та передачі правоохоронцем цього договору громадянину за особою були закріплені наслідки правового характеру у вигляді користування транспортним засобом на невизначений період та безперешкодного керування ним на території України з правом виїзду за кордон. У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

«Фольксваген» врізався в «Опель»

У Луцьку на вулиці Рівненській трапилась аварія. За словами очевидців, Opel пригальмував перед пішохідним переходом, а водій Volkswagen, ймовірно, не дотримався дистанції руху та врізався у легковик. Обидві автівки отримали механічні ушкодження. Постраждалих внаслідок аварії немає.
 

Затримали іноземця із підробленими документами на авто

Володимир-Волинські правоохоронці 2 квітня отримали повідомлення, що на МПП «Устилуг» виявили підроблені документи на авто в іноземця, який намагався в’їхати в Україну. Ще 29 березня в зону митного контролю смугою «зелений коридор» в напрямку України заїхав автомобіль марки Mercedes-Benz. Автівка була з білоруською реєстрацією, а за кермом перебував громадянин Республіки Киргизія. Українські митники отримали інформацію з Брестської митниці, що в їх базі даних відсутні дані про реєстрацію такого авто. Таким чином українські митники виявили, що іноземець під час митного контролю подав підроблені документи про реєстрацію транспортного засобу.

Шахраї «взялися» за підприємців

До підприємців та керівників великих підприємств Рожищенського району телефонують шахраї, називаються працівниками податкової та вимагають гроші, розповів начальник Рожищенської ДПІ Ківерцівського управління ГУ ДФС у Волинській області Олександр Самчук. Зловмисники називаються особою зокрема й Олександра Самчука і вимагають переказати на картку чималі суми коштів, стартуючи від 5 тисяч гривень. Телефонують з номерів (068) 444 81 61, (098) 87 97 759, (098) 222 16 62. «Це шахрайство! Податкова ніяких обдзвонів не проводить. Якщо вам надійшов такий дзвінок, закликаю не переказувати жодних коштів і звертатись у поліцію», – наголосив Олександр Самчук.

Підготовлено за матеріалами видань Волинь, ІА Волинські Новини, БУГ, Район.Рожище, а також прес-служб Головного управління Нацполіції у Волинській області, Волинського ОУЛМГ, управління ДСНС України у Волинській області,  прокуратури Волинської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька «укропівська» влада запроваджує цензуру, – Юлія Вусенко
Наступна новина Чиновник Держгеокадастру вимагав у волинського підприємця 20 тисяч доларів хабара. ФОТО
Останні новини
Схожі новини