Чому 72% українців готові звільнитись з роботи?

Чому 72% українців готові звільнитись з роботи?

Згідно з дослідженням міжнародного сайту з пошуку роботи Jooble, 72% українців готові звільнитись з роботи, якщо заробітна плата не буде підвищуватись. Опитування проводилось серед спеціалістів з різних галузей, таких як: виробництво, освіта, державний сектор, медична сфера, будівництво, IT, готельно-ресторанна галузь, аграрний сектор, логістика та інші. 62.5% опитаних спеціалістів мають 7+ років професійного досвіду, 22.7% — 3+ років досвіду та 14.8% із досвідом до 3 років.

Варто зазначити, що лише 2,3% опитаних повністю задоволені рівнем заробітної плати та 23.6% респондентів говорять про те що для них вистачає заробітної плати. Трохи більше 74% опитаних Jooble спеціалістів зазначили, що незадоволені рівнем своєї заробітної плати, частина з них зазначила, що поки не бачить шляху підвищення заробітної плати.

Попри високий рівень незадоволеності власним доходом лише 53.6% опитаних планують підняти питання підвищення заробітної плати найближчим часом. Водночас понад 35% спеціалістів не готові просити підвищення зарплати через страх втратити роботу. Відповідно до результатів дослідження основна частина опитаних були б задоволені підняттям заробітної плати на 40%+.

Щоб підняти собі заробітну плату більшість опитаних спеціалістів — 34.3% — обрала б знайти нове місце роботи з вищою заробітною платою (без розмови з нинішнім роботодавцем про підвищення), а 33.2% вважали б за краще знайти нове місце роботи з вищою заробітною платою та потім поговорити з нинішнім роботодавцем про підвищення. 32.5% опитаних були б готові попросити підвищення заробітної плати у нинішнього роботодавця та бути готовими до можливої відмови та звільнення.

Довідка про Jooble

Jooble — це один із найбільших сайтів для пошуку роботи в Україні та світі, що входить в топ-5 найпопулярніших ресурсів з працевлаштування. Сьогодні за допомогою Jooble люди знаходять роботу в 71 країні світу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки коштуватиме День міста Луцька
Наступна новина Стало відомо, від чого померла 31-річна жінка, труп якої знайшли у Луцьку
Останні новини
Схожі новини