Чому дітям не роблять щеплення від коронавірусу. Пояснення лікаря

Чому дітям не роблять щеплення від коронавірусу. Пояснення лікаря

Наразі у світі активно триває вакцинація дорослого населення. Щеплювати від COVID-19 людей із груп ризику наполегливо радять медики з усього світу, але дітям поки препарат не вводять. 

Лікар-анестезіолог з Ізраїлю Борис Бриль розповів про дитячу вакцинація від коронавірусу, повідомляє ТСН.

До журналістів звернулася жінка із запитанням щодо дитячої вакцинації від коронавірусу. Вона хотіла щепити свого однорічного малюка, але зробити це їй не вдалося. На «гарячій» лінії сказали, що у дітей до 18 років є імунітет до хвороби. 

Читати також: «Діти почали важко хворіти». Лікарка розповіла про підступність нових штамів ковіду в Україні

Лікар-анестезіолог з Ізраїлю Борис Бриль пояснює: імунітет до COVID-19 і вік між собою абсолютно не пов’язані: «Імунітет є, коли ти зустрічаєшся з хворобою. Тоді є антитіла. У людини, яка не мала контакту з хворобою, не можуть бути антитіла». 

Діти просто можуть легше переносити хворобу, і це вже науково доведено. Однак так було до появи нових штамів.

«Перша хвиля і перші штами коронавірусу були менш патогенні, менш смертельні для дітей. Майже не було жодної симптоматики. Вірус мутує. «Британський» штам або якась інша мутація призводять до більш важких поразок і у дітей теж», – пояснив лікар. 

Саме тому щеплювати потрібно не лише дорослих. Але поки що вакцинація дітей ще не пройшла повного випробування.

«На сьогоднішній день безпека вакцини підтверджена. Для дітей у віці від восьми до 18 років ефективність зараз досліджується», – каже Борис Бриль.

Щойно науковці доведуть ефективність для дітей і підлітків від восьми до 18, перейдуть і до молодших груп. Утім, коли медики дозволять вакцинувати і молодших школярів, і навіть новонароджених – спрогнозувати поки складно.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні  7 856 людей захворіло на коронавірус.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ляшко допускає, що Великдень в Україні доведеться святкувати онлайн
Наступна новина Чому сьогодні на Волині так багато смертей від ковіду
Останні новини
Схожі новини